Ispovesti

ZBOG IMENA SU JOJ SE SMEJALI CELOG ŽIVOTA: Godinama je trpela poniženje zbog svojih roditelja, a onda je presekla

Da li biste vi isto učinili.

26.05.2024 09:40

ZBOG IMENA SU JOJ SE SMEJALI CELOG ŽIVOTA: Godinama je trpela poniženje zbog svojih roditelja, a onda je presekla
shutterstock.com

Ime je nešto što nas prati tokom celog života, a ponekad može biti izvor neugodnosti, kao što je slučaj sa jednom ženom koja je odlučila da podeli svoje iskustvo na Reditu. Njeno ime, Ethereal (lagano, eterično) izazvalo je podsmehe i nelagodu tokom celog njenog odrastanja, dovodeći je do razmišljanja o potpunoj promeni svog imena.

Ethereal je otkrila da su i nastavnici i prijatelji često reagovali podsmevanjem na njeno ime tokom odrastanja, što ju je navelo da se oseća nesigurno. Čak je i u srednjoj školi doživela neprijatnu situaciju kada je njeno ime bilo deo vokabulara, izazivajući smeh među drugovima.

Iako je u ličnom i profesionalnom životu često oslovljavaju njenim nadimkom Eti, Ethereal razmišlja o promeni imena i legalno usvajanju tog nadimka. Objasnila je da smatra da je Ethereal previše snažno ime za njenu introvertnu prirodu.

Foto: Shutterstock

Devojka uplakana zbog svog imena

Reakcije korisnika Redita

Korisnici Redita su se aktivno uključili u diskusiju, saosećajući sa njenim iskustvom. Jedan korisnik je podelio da je zainteresovan za neobična imena za buduću decu, ali da će sada razmisliti o posledicama. Takođe, izrazio je simpatije prema nadimku Eti. Drugi korisnik je podelio svoje iskustvo predrasuda prema neobičnim imenima, ističući da su imena poput ovog izazvala podsmehe.



Etherealin slučaj je podsetnik na to koliko je važno pažljivo birati ime za dete, s obzirom na to da može imati snažan uticaj na njihov život. Njena priča takođe otvara pitanje o prihvatljivosti neobičnih imena u društvu i podstiče razmišljanje o promeni imena kao rešenju za neprijatna iskustva iz detinjstva.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)