Ispovesti

ODBIJENA SAM ZA POSAO ZBOG LICA: Kad vidite šta su joj poručili na razgovoru, šokiraćete se! (VIDEO)

Klasična diskriminacija.

10.04.2024 16:42

ODBIJENA SAM ZA POSAO ZBOG LICA: Kad vidite šta su joj poručili na razgovoru, šokiraćete se! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@_melissaweaver

Melisa Viver tridesetogodišnja žena iz Njujorka, nedavno je odlučila da podeli svoje iskustvo odbijanja za poziciju potpredsednice ljudskih resursa u jednoj tehnološkoj kompaniji. Razlog za njeno odbijanje, kako je otkrila u videu koji je imao preko 780.000 pregleda, bio je taj što su joj rekli da "nije uložila dovoljno truda" u svoj izgled tokom intervjua. Ova objava izazvala je bes među njenim pratiocima, mnogi su istakli postojanje "privilegije privlačnih ljudi".

Iako je ilegalno da poslodavci diskriminišu na osnovu starosti, rase, pola, religije ili seksualne orijentacije, Melisa je objasnila u narednom videu na TikTok-u da se odluka može doneti na osnovu izgleda. Ovo osvetljava nijanse zakona o zapošljavanju i izazove s kojima se pojedinci suočavaju u dokazivanju diskriminacije na osnovu izgleda.

TIKTOK/melissaweaver

Ispovest Melise Viver

Melisinu frustraciju bilo je očigledno dok je opisivala svoju pripremu za intervju, tvrdeći da je pažljivo pripremila odgovore na pitanja i predstavila se profesionalno, iako nije nosila mnogo šminke. Njeno iskustvo postavlja pitanja o očekivanjima koja se postavljaju ženama u vezi sa njihovim izgledom u profesionalnim okruženjima.

 

 

Podrška i slične priče

Odgovor na Melisin TikTok video bio je preplavljujuć, mnogi su izrazili nevericu zbog ishoda njenog intervjua. Neki su podelili slična iskustva o tome kako su bili procenjeni na osnovu svog izgleda tokom razgovora za posao, ističući široku prirodu ovog problema. Podrška i deljenje priča naglašavaju potrebu za širom raspravom o diskriminaciji na osnovu izgleda na radnom mestu.


Melisin smiren odgovor na situaciju i njeni duboko promišljeni pitanja o posledicama odbijanja zbog nedostatka šminke rezonirali su sa mnogima. Raznolik spektar odgovora, uključujući i one od osoba na rukovodećim pozicijama, dodaje dubinu diskusiji, ističući uticaj predrasuda vezanih za izgled u profesionalnim okruženjima.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)