Psihologija

OVI ZNACI UKAZUJU DA JE VAŠ ŠEF UŽASAN: Obratite pažnju na ove signale i bežite glavom bez obzira!

Prvi utisak koji potencijalni poslodavac ostavi na vas neretko je i najtačniji.

28.01.2023 10:02

OVI ZNACI UKAZUJU DA JE VAŠ ŠEF UŽASAN:  Obratite pažnju na ove signale i bežite glavom bez obzira!
shutterstock.com

Poslednjih godina širom sveta porasla je stopa nezaposlenosti. Tome je značajno doprinela pandemija koronavirusa kada su brojne firme morale da stave katanac na vrata i ugase poslovanje. Zbog smanjenja potražnje za radnicima, većina ljudi koji su bez posla prihvatilo se prve prilike koja im se stvorila. 

shutterstock.com

Bilo da je razgovor onlajn ili uživo

Ako ste se i vi našli u ovakoj situaciji, još uvek možete da pokušate da izbegnete situaciju da radite sa lošim menadžerom koji će vam život dodatno zakomplikovati. Pre nego što odete sledeći razgovor za posao, obratite pažnju na ponašanje potencijalnog nadređenog

Istina je da bi dobri utisci u odnosima zaposlenog i šefa trebalo da idu u oba smera tokom procesa intervjua. Ako osetite da vaš potencijalni šef ne ostavlja pozitivan utisak i ne trudi se da vas bolje upozna, razmislite o početku radnog odnosa sa ovim, verovatno, groznim šefom.

Foto: Shutterstock

Prvi utisak veoma je bitan

 

Ne poštuje vaše radno iskustvo

Svi imaju malo koristi od sumnje (posebno od 2020.), ali ako je očigledno da osoba sa kojom ste upravo razgovarali u vezi posla nije ni pogledala vašu biografiju, nastavite sa oprezom, kaže Loren MekGudvin, osnivač i izvršni direktor kompanije koja se bavi razvojom karijere. Raditi za nekoga ko ne poštuje vas i vaše vreme od početka nije dobar spoj.

pexels.com

U stanju je da vam ispriča sve o svom privatnom životu iako ga ništa niste ni pitali

Deli sa vama svaki segment privatnog života

Ako ste do kraja intervjua čuli sve o tome zašto je njihova najnovija veza prekinuta, MekGudvin kaže da oni verovatno nemaju granice. Rad za nekoga takvog može dodatno opteretiti posao kada razmislite o tome e „Da li su oni vaši nadređeni ili prijatelji?“.

 

Shutterstock

Radite i svoj i tuđ posao

 

Nemate jasna zaduženja na poslu, radite sve

 Zaslužujete da znate šta će vaš posao zapravo podrazumevati pre nego što ga prihvatite. Kada šef ne može da saopšti ciljeve pozicije, to ne sluti dobro za svakodnevne poslove.

- Ako se njegovi odgovori svode na to da ne postoje jasno definisane stvari kojima biste se bavili, on će takođe očekivati da vi bukvalno radite sve za njih - kaže MekGudvin.

shutterstock.com

Šefovi su šokirani vašim ambicijama

 

Postaju čudni kada pitate za povećanje plate 

Svako želi da njegova karijera ide u nekom pravcu, želi da napreduje. Dakle, loš je znak ako se vaš sagovornik čini iznerviranim kada pitate šta bi moglo biti izvan ove uloge i kakav je stav firme o povećanju plate kaže dr Šenon Tejlor, vanredni profesor na odeljenju za menadžment na Univerzitetu Centralne Floride. Možda vas vide kao „robota koji će raditi sve što mu se kaže bez ikakvog uplitanja želja i emocija u posao 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)