Ispovesti

POSTAĆEMO RODITELJI U ČETRDESETOJ NAKON NEUSPELE VANTELESNE OPLODNJE: Posle lepih vesti usledile su informacije koje su ih potpuno slomile

Drugari su ga totalno poremetili komentarima na račun njegovog roditeljstva.

25.03.2024 17:20

POSTAĆEMO RODITELJI U ČETRDESETOJ NAKON NEUSPELE VANTELESNE OPLODNJE: Posle lepih vesti usledile su informacije koje su ih potpuno slomile
shutterstock.com

Ne postoje idealne godine za roditeljstvo. Neki smatraju da je najbolje u dvadesetim, dok drugi misle da je taj period previše “nezreo” i da je idelano dobiti dete u tridesetim. Tu je i ona manjina koja se ostvari u toj ulozi u četrdesetim što takođe, po novijim istraživanjima nije nimalo kasno, ali ne misle svi tako.

- Supruga i ja smo u početku četrdesetih i suočavamo se sa različitim komentarima na račun roditeljstva u našim godinama. Naime prva vantelesna oplodnja mojoj supruzi, koja ima 40 godina nije uspela i bili smo spremni za drugu rundu vantelesne oplodnje, kada je moja žena slučajno ostala trudna i to prirodno. Sada smo presrećni jer očekujemo bebu, ali počeo sam i ja da brinem zbog naših godina. Ono što je počelo kao presrećna vest uskoro se pretvorilo u neprijatnu reakciju okoline kada sam to saopštio prijateljima - započinje priču ovaj muškarac.

shutterstock.com

Žena sa 40 saznala da očekuje bebu

On je objasnio da je bio ubeđen da će njegovi prijatelji biti oduševljni vešću baš poput njega, ali njegovi drugari koji su se mnogo ranije ostvarili u ulozi roditelja, nisu imali razumevanja.

- Rekli su negativne stvari poput: "Bićeš jedini deda u školi". Supruga i ja smo imali problema sa plodnošću godinama i bili smo spremni za drugu vantelesnu oplodnju kada smo se iznenadili vešću o trudnoći. U početku smo se oboje plašili, ali budući da je moja supruga uveliko ušla u četvrti mesec odlučili smo da to podelimo sa porodicom i prijateljima. Međutim nisam se nadao reakciji drugara da neću moći da potrčim blizu 60, kad mi sin tek bude punoletan - pojadao se on na internet forumu.

shutterstock.com

Prijatelji ga uplašili komentarima

Ljudi koji su pročitali ove reči bili su duboko ganuti njima i izrazili su veliku podršku budućim roditeljima.

- Prvo, velike čestitke vama oboje. Ovi komentari od “prijatelja” dokazuju da oni zapravo nisu pravi prijatelji.

- Postoje mnoge prednosti kasnijeg roditeljstva. Jedna od njih je ta što je verovatno da ste završili sa žurkama i spremni ste za radosti i ozbiljnost porodičnog života.

- Molim vas, razgovarajte sa svojom suprugom i ako i dalje osećate anksioznost, zakažite sastanak sa vašim lekarom, ali nemate nikakav razlog za brigu, već za veselje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)