Ispovesti

PRIHVATIO JE DA BUDE KUM DETETU SVOG PRIJATELJA: Neprijatno iznenađenje je usledio kad je dobio napismeno koje su sve njegove obaveze i šta treba da plati! (FOTO)

Ovaj muškarac nije mogao da se ne zapita da li su oni ikad bili pravi drugovi.

13.02.2024 19:20

PRIHVATIO JE DA BUDE KUM DETETU SVOG PRIJATELJA: Neprijatno iznenađenje je usledio kad je dobio napismeno koje su sve njegove obaveze i šta treba da plati! (FOTO)
shutterstock.com

Jedno svedočenje na internet forumu šokiralo je mnoge. Muškarac, koji nije želeo da otkrije svoje ime, ispričao je kako je bio oduševljen kada ga je prijatelj zamolio da bude kum njegovom detetu. Međutim, radost je brzo splasla kada je dobio obavezujući ugovor koji je trebalo da potpiše, a obuhvatao je podužu listu zahteva koji su delovali potpuno nerealno.

- Taj par poznajem oko devet godina, pa mi nije bilo čudno kada su me pitali da budem kum njihovom drugom detetu koje je tek trebalo da se rodi. Taj par je sa Filipina, nemaju nikog od prijatelja i rodbine, pa je razumljivo što je želeo da mu baš ja budem kum, a naravno da sam pristao. Međutim ubrzo je nastupilo neprijatno iznenađenje - započinje priču ovaj čovek, a o tome je pisao i Miror.

shutterstock.com

Prvo pristao da bude kum, pa se pokajao

Za početak su od ovog čoveka očekivali da se krsti kako bi prihvatio katoličku veru, ali to je bio tek početak uslova.

- Prvo sam pristao da budem kum, ali onda sam pročitao uslove "ugovora" i istog trena se predomislio. Od mene se očekivalo da prisustvujem svakom događaju koji dete slavi i da kumčetu dam najmanje 465 evra za rođendan, krštenje, Božić i svaki drugi važan događaj u njegovom životu. Uz sve to očekuje se da kumiću platim školovanje u vrednosti od 20.000 evra. To mi je sve izgledalo prilično bizarno. Pozvao sam prijatelja i izvinio se, rekavši da ja nemam novca kojim bih mogao sve to da propratim. Nazvao me je sebičnim, iako ne znam zašto sam ja na kraju ispao taj koji je sebičan, prekinuo mi je vezu i blokirao mi broj. Njegova supruga me je takođe blokirala. Bio sam zapanjen, nisam mogao a da se ne zapitam, da li smo mi ikada bili zapravo prijatelji - zapitao se on.

Shutterstock

Nije mogao da veruje da ga je navodni prijatelj posle odbijanja kumstva blokirao

Ovaj slučaj jasno pokazuje kako zahtevi mogu uticati na odnose među ljudima i postavlja pitanje pravog značenja prijateljstva. Neki zahtevi mogu biti prezahtevni i nelogični, što može dovesti do raskida prijateljstava. Međutim, odluka ovog čoveka pokazuje da su njegove granice i integritet iznad nerazumnih zahteva, bez obzira ko ih je postavio.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)