Ispovesti

ODUSTALA JE OD GLAMURA KAKO BI RADILA NA GRADILIŠTU: Nećete verovati čime se bavi ova lepotica, muškarcima padne vilica kad je vide u akciji (FOTO GALERIJA)

Kamila Bernal radi tipično muški posao i zarađuje platu od šest nula.

15.05.2023 21:00

ODUSTALA JE OD GLAMURA KAKO BI RADILA NA GRADILIŠTU: Nećete verovati čime se bavi ova lepotica, muškarcima padne vilica kad je vide u akciji (FOTO GALERIJA)
instagram-camilathecaulker

Kamila Bernal (31) je Kolumbijka koja živi u Melburnu, Australiji i ima netpično zanimanje. Ona zaptiva otvore između dve površine zgrade, kako bi je učinila vodonepropustivom. U kraćim crtama, ova žena radi tipičan muški posao, ali jednako je spretna i uspešna u njemu kao i bilo koji njen kolega jačeg pola. Njen glavni zadatak je da onemogući kiši i snegu da ovlaže plafone zgrada i veoma se izveštila u tome. Možda njen posao ne bi bio za nju toliko primamljiv da posle njega ova dama nema mesečnu zaradu na računu od čak 6 nula. 

- Radila sam u ugostiteljstvu kada me je prijateljica pitala da li bih pristala da se oprobam u ovom poslu. Priznajem da me je u početku zarada motivisala. Međutim, zaista sam se zaljubila u svoj posao i pravi sam perfekcionista kada je on u pitanju - objašnjava ova mlada žena, a prenosi San.

Zaptivanje je sve u vezi sa završnim detaljima i konačan je čin radova na zgradi. 

- Kao mlađa želela sam da postanem grafički dizajner, međutim, sudbina je želela nešto drugo za mene. U međuvremenu sam izgubila strast prema grafičkom dizajnu. Sada zaptivam krovove od rane zore i pre 7 ujutru sam na terenu. Ništa mi ne predstavlja problem. Bitno mi je bilo da od iskusnijih kolega naučim kako treba da radim svoj posao. Sada kada sam ušla u štos trudim se da posao odradim najbolje što umem. S druge strane, ma koliko da je primamljiva zarada, svi znamo da posao onih koji zaptivaju krovove zahteva veliki napor, snagu i veštinu, a neretko i zdravlje strada zbog toga, dok nam ni vremenski uslovi često ne idu na ruku - ističe Bernalova.

Neprestano savijanje i pritiskanje je, međutim, ostavilo posledica na njenoj kičmi. Njoj je 2021. godine dijagnostikovana skolioza, a dalji rad izazvao je velike bolove u leđima.

- Lekari smatraju da ja sa ovom dijagnozom živim od detinjstva, samo je sad došla do izražaja, budući da sam veći deo dana savijena pa imam velike bolove. Jedini savet koji sam mogla da dobijem je da odustanem od ovog posla i tako sebi skratim muke. Meni ne pada na pamet da odustanem od posla koji je odlično plaćen, a koji sam i zavolela. Povremeno pijem jake lekove protiv bolova, međutim, trudim se da vežbam, rastežem se, pijem vitamine i idem na masaže kako bih sve od sebe dala da do ukočenosti uopšte ne dođe - objašnjava ova dama koja je rešila da život uzme u svoje ruke.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)