Ispovesti

OTIŠLA SAM U TURSKU PO ZUBE, ALI JE USLEDIO PAKAO: Kada me je moj stomatolog video, kleknuo je pored stolice da se pomoli za mene! (FOTO)

Sabrina Ali je samo jedna od žena koja je htela da po duplo manjoj ceni dobije fantastičan osmeh, a onda se sve iskomplikovalo tako da sada nema ni novac, ni zube, a iz usta joj se širi nesnosan smrad.

05.03.2023 15:01

OTIŠLA SAM U TURSKU PO ZUBE, ALI JE USLEDIO PAKAO: Kada me je moj stomatolog video, kleknuo je pored stolice da se pomoli za mene! (FOTO)
Shutterstock

Postoji veliki broj ljudi koji nikako da se izbore s popravkom svih zuba, što zbog toga što nemaju dovoljno novca, što zbog činjenice da im uvek iskrsne nešto preče. Upravo je to bio slučaj i sa Sabrinom Ali (29) koja živi u Velikoj Britaniji. Ona je pre tridesete godine dobila petoro dece, a budući da su se trudnoće ređale jedna za drugom one su ostavile traga na njenim zubima. Tako joj je većina prednjih poispadala ili je bila u prilično lošem stanju. Cena krunica i prednjih faseta koja je ona želela u Engleskoj je iznosila oko 3.400 evra. S druge strane, u Turskoj je mogla da dobije navodno identičnu uslugu za duplo manje novca, dakle za oko 1.700 evra, dok bi u tu cenu bio uključen i boravak u hotelu i svi avionski troškovi.

Sabrina je tako puna nade krenula put Turske. Dogovoreno je bilo i da joj zubi budu gotovi za oko nedelju dana. Sama procedura bila je, prema njenim rečima, izuzetno bolna, a najgore je bilo narednih nekoliko dana kada je bila sa oguljenim zubima zbog kojih ništa nije mogla da jede. Kako je istakla, bolelo ju je i kada je disala, to jest kada joj je vazduh ulazio u usta, ali to je bio tek početak njenih muka.

- Kada sam na kraju došla po svoje zube videla sam da mi zubar neće staviti pojedinačne fasete, već mi je urađena maltene kompletna vilica od više zuba u nizu. Stomatolog mi je objasnio, bar koliko sam mogla da ga razumem, da su moji zubi toliko loši da maltene krunice nemaju na čemu da se drže i da mu je bilo nemoguće da napravi takozvane mostove, pošto susedni zubi nisu mogli da nose zub. Zato mi je uradio celu vilicu u jednom. Saslušala sam ga, iako mi je bilo čudno jer to nije bilo ono što sam želela i što smo se dogovorili. Međutim, mislila sam da on svakako bolje zna od mene - započinje priču Alijeva, a prenosi San.

Ona je planirala da nekako izdvoji tih 1.700 evra, zbog čega je i krenula put Turske, ali dočekalo ju je još jedno iznenađenje. 

- Rečeno mi je da, budući da mi nije urađeno svega nekoliko zuba već cela jedna vilica, to sada košta oko 5.000 evra i to sa velikim popustom koji je uračunat ukoliko sumu platim u celosti i u kešu. Tako da sam pohitala do prvog bankomata. Stavili su mi privremene zube i trebalo je da dođem za 5 dana po trajne. Mislila sam da će mi najzad bolovi biti manji, međutim, oni su se pogoršali. Nisam ništa mogla da zagrizem, reagovali su na toplo-hladno, nisam mogla ni da ih perem, klatili su se i mislila sam da će svakim danom ispasti. Bila sam na tabletama protiv bolova svakodnevno, a bolovi su me budili i noću. Posle 5 dana došla sam u kliniku i sva iskustva prenela, rekli su da će mi trajni zubi bolje odgovarati i tako sam se u agoniji od bolova vratila kući - ispričala je Alijeva.

TikTok-SABRINA ALI

Sabrina Ali posle intervencije u Turskoj

Po povratku kući agonija se nastavila. Ona i dalje nije mogla ni da jede niti da spava, i pored 5 porođaja, novonastale bolove u vilici je opisala kao nezamislive.

- Bila sam očajna, dobila sam anksioznost i nesanice, dok sam od bolova ludela. Deca bi me zaticala da po ceo dan plačem, ceo moj svet se srušio. Otišla sam do lokalnog zubara. Ta žena je čula za priče sa "turskim zubima", objasnila mi je da se to dešava iz razloga što preterano izbruse zube na koje treba da stavljaju krunice, da oštete živac i povrede desni. Iz tog razloga to boli i po postavljanju novih zuba. Međutim, meni je počeo i neki užasan smrad da se širi i zubarka je videla da mi se pojavila teška infekcija. Bukvalno je sela na pod i rekla da samo možemo da se molimo za moje zube, ništa više - navodi očajna majka petoro dece.

Shutterstock

Sabrina Ali se zapitala da li je čovek koji joj je popravljao zube uopšte zubar

Sabrina je tako na TikToku objavila snimak u kom direktno optužuje kliniku u Turskoj.

- Posle 2-3 sata su me zvali iz klinike i uslovili da obrišem TikTok snimak, a da će mi popraviti zube kod njih, ali da sama platim avionske troškove. Na kraju su pristali da oni refundiraju i avion. Kada sam došla tamo insistirala sam na drugom zubaru, ali dočekao me je isti. Jedan deo zuba mi je bukvalno odlomio, a drugi deo nije mogao da skine, pa je brusio i bukvalno su krunice popucale, pa ih je tako i ostavio! Tada sam posumnjala da li je taj čovek uopšte zubar! Rekao je da mi je hrana zapala u desni i u prostor ispod mostova pa se to inficiralo. Užasno je smrdelo i osećala sam da mi se kida deo usta. Kada sam ustala videla sam stanje koje je bilo još gore. Rekao je da mora da ostane tako izlomljeno i otvoreno da se ne bi dalje inficiralo. Vratila sam se kući u još gorem stanju. Maltene nisam u mogućnosti od bolova da funkcionišem po kući i sa decom, a smrad je postao još gori. Niko od britanskih zubara nije hteo ni da pipne moje "turske zube", a čula sam da jedan pristaje da ih kompletno ispravi, ali za 17.000 evra. Ne znam gde ću naći tolki novac, očajna sam - objasnila je Sabrina, dok se klinika u Turskoj nije oglašavala.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)