Ispovesti

PRIŠAO JE ČOVEKU I ZATRAŽIO MU NOVAC, NAKON ČEGA JE USLEDIO VELEOBRT: Ono što se dogodilo vremešni gospodin nije mogao ni da sanja! (VIDEO)

Život nam vraća samo ono što drugima dajemo.

17.02.2023 19:01

PRIŠAO JE ČOVEKU I ZATRAŽIO MU NOVAC, NAKON ČEGA JE USLEDIO VELEOBRT: Ono što se dogodilo vremešni gospodin nije mogao ni da sanja! (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/mdmotivator

Da li ste nekome pomogli danas ili mu udelili barem osmeh? Snaga dobrote i negovanja dobrih međuljudskih odnosa je po mnogim istraživanjima ključ sreće. Nekada i topla reč nekome može popraviti dan a tek da ne govorimo o gestu koji može rešiti njihov ezistencijalni status u određenom momentu. Iako živimo u surovom svetu, gde većina misli samo na sebe ne obazirući se mnogo na okolinu i njene potebe i dalje ima dobrih ljudi, samo se, što bi Meša Selimović rekao, oni " zli dalje čuju". 

Printscreen/Tiktok/mdmotivator

Covek je vadio iz kese sve što ima kako bi poogao mladiću

Tiktoker i motivator Zakeri Dereniovski je odlučio da izvrši eksperiment kako bi utvrdio ko će mu pomoći kada zatraži neku uslugu te se prvo obratio jednom gospodinu koji je sedeo u nekom lokalu pa mu zatražio novac.

- Imate li dolar? Pokušavam da prikupim kako bih kupio nešto za jelo?- obraća mu se momak.

Nakon što mu je gospodin rekao kako ga ne čuje i da ponovi, otkrio mu je da nema novca pored sebe ali da ima nešto od hrane u kesi te da će rado podeliti.

- Da li je ovo dovoljno? I ovo? - pokazivao je čovek vadeći iz kese čokoladice .

Kada ga je momak pitao zašto mu pomaže, čovek je mudro odgovorio da bi isto uradio i za drugoga kome je pomoć potrebna te da veruje da se "sve vraća i da Bog vraća dobrim onima koji pomažu drugome".

U znak zahvalnosti momak je čoveku želeo da pokloni knjigu. Čovek je bio prijatno iznenađen gestom mladića ali je ljubazno odbio poklon, rekavši kako je knjiga nekome drugome potrebnija iako on voli da čita. U jednom trenutku ju je otvorio uzviknuvši: "O Bože 500 dolara! Nema šanse!"

 

@mdmotivator “What goes around, comes around” 🥺❤️ (Donation L1NK L1VE) #hungry #money #food #library #surprise #help #kindness ♬ original sound - Zachery Dereniowski

 

Čovek je tiktokera pitao zbog čega mu je dao taj novc kada mu on nije dao ni jedan dolar, a mladić je odgovorio da je on prva osoba koja mu je danas pomogla i da ceni to. Pozdravio se sa njim poželevši mu lep dan.

Snimak je pokupio 4,7 miliona sviđanja a tiktokeri nisu krili oduševljenje dobrotom ovog čoveka ali i Zakerijevim potezom na kraju.

- On je bukvalno Vini Pu u ljudskom obliku -

- Prvi put čujem nekoga da kaže "izvini ali nemam ni paru" i poverovala sam mu 1000 odsto -

- Ovo mi je rasplakalo srce-

- Jedan od mojih snova je pomagati ljudima brate, to greje srce -

- Pronađi ovog čoveka i daj mu sve što mu treba - komentarisali su korisnici mreže.

Iako je i momak pokazao svoju dobrotu, prvi gest čoveka je sve oduševio i dirnuo. Mnogi su prokomentarisali da je suština upravo u tom osećaju koji nemaju svi, jer on i pored toga što je imao nešto malo u toj kesi, želeo je da pomogne.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)