Ispovesti

POTROŠIO JE 96.000 EVRA NA OPERACIJU DA BUDE VIŠI: Lomili su mu obe butne kosti i 80 dana je živeo pakao, a evo kako danas izgleda! (FOTO)

Američki glumac Rič Ratela jedna je od retkih osoba koja se usudila na ekstremnu intervenciju, ali je posle mnogo muka ipak zadovoljan postignutim rezultatom.

04.01.2023 21:01

POTROŠIO JE 96.000 EVRA NA OPERACIJU DA BUDE VIŠI: Lomili su mu obe butne kosti i 80 dana je živeo pakao, a evo kako danas izgleda! (FOTO)
instagram-richrotellaofficial

Američki glumac Rič Ratela (38) jedna je do retkih osoba na svetu koja se podvrgla izuzetno skupoj i bolnoj operaciji kako bi uspela da postane samo nekoliko centimetara viša. Njegov “problem” počeo je kada su mu saopštili da njegova visina neće preći ni centimetar preko 165. Rič je uz sve to pokušavao da postane holivudski glumac, u čemu mu je visina dodatno otežavala ionako komplikovan put.

- Dosadilo mi je da me odbijaju za uloge samo zbog moje visine. Jednom mi se čak desilo da su mi rekli da bih se savršeno uklopio u ulogu i da sam veoma talentovan, ali da je devojka koja je već izabrana za glavnu žensku ulogu dosta viša od mene. Dojadilo mi je da budem najniži muškarac na svim audicijama, najniži na svim fotografijama - rekao je Rič, a preneo Dejli miror

 

 

Period pandemije koronavirusa bio je ključan što se tiče tog mladića. Počeo je da traži snimke i gugla o operacijama i procedurama kojima bi bilo moguće da postane bar nekoliko centimetara viši.

- Sve je stalo februara 2020. godine, ali to je bio idealan trenutak za mene. Našao sam specijaliste koji su pristali da me operišu kako bih postao viši. Prodcedura je koštala nešto više od 96.000 evra, ali se ne kajem. Tokom same operacije morali su da mi polome obe butne kosti kako bi u njih ugradili magnete koji bi rastezali moje kosti po milimetar dnevno. Bol koji sam osetio kada sam se probudio iz anestezije je bio najgori koji sam ikada u životu osetio, a potom je usledilo 80 dana pakla - prisetio se Ratela.

Postojala je sumnja da bi mogao da ostane paralizovan, kakav je i bio prvih dana posle operacije. Kasnije je pomoću intenzivne fizikalne terapije, koju će morati da primenjuje dok je živ, uspeo da stane na noge postepeno.

- Bukvalno sam učio da hodam. Osećao sam se kao beba. Prva 3 meseca proveo sam u bolnici, a bolovi su i pored najjačih lekova protiv bolova bili neizdrživi. Vremenom sam počeo sam da hodam uz šetalicu, da bih posle počeo da koristim štake. Tek sam posle puna 3 meseca mogao samostalno da stojim, a usledio je i dug oporavak kod kuće. Rezultat svega je što sam dobio 7,6 cm u visini. Mislim da će moja glumačka karijera poći uzlazom putanjom, Takođe nije zanemarljiv podatak i da trenutno izlazim 30 do 40 odsto više nego ranije jer me devojke ne eliminišu odmah zbog moje visine - otkrio je Rič, čija je visina sa 165 cm skočila na skoro 173 cm.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)