OBRATITE PAŽNJU

OVO UNIŠTAVA VAŠU VEZU: 8 stvari koje su opasnije po vaš emotivni odnos od prevare

Ljubavna veza dvoje ljudi je komplikovan odnos čiji uspeh zavisi od truda svakog partnera ali i od brojnih drugih faktora. I dok mnogi misle da je prevara najgora stvar koja može da vas zadesi, u strvarnosti postoje oblici ponašanja koji mnogo brže mogu da rastave jedan par. Portal Srećna Republika vam predstavlja 8 stvari koje mogu da vam unište vezu i koje bi svakako trebalo izbegavati ako želite uspešan i dugotrajan odnos.

28.11.2021 10:12

OVO UNIŠTAVA VAŠU VEZU: 8 stvari koje su opasnije po vaš emotivni odnos od prevare
pexels.com

Ukoliko želite da ostvarite vezu na duže staze i da vaš emotivan odnos bude kvalitetan i uspešan izbegavajte ovih 8 stvari:

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Iako možda izbegavate istinu kako ne biste povredili ili razočarali partnera, laganje i skrivanje s vremenom postaje veliki problem koji vodi do narušavanja poverenja i vezu postavlja na klimave noge. Trebalo bi da vašem partneru možete da kažete baš sve što vas muči.

2. Izbegavanje intimnosti

Ne mislimo pritom samo na fizičku intimnost, već i na razgovaranje o osetljivim temama, računanje jedno na drugo u teškim situacijama, ali i izbegavanje pokazivanja osećanja i kad ste sami ali i u javnosti. Sve ovo će naškoditi vašoj vezi i poljuljati veru o ozbiljnost same veze i partnerovih osećanja.

pexels.com

Momak i devojka se svađaju u kuhinji

3. Izbegavanje razgovora o problemima

Ukoliko postoji neki problem u vezi, koliko god vam bilo teško, o njemu treba razgovarati pre nego što on postane ogromna gomila koju ste gurali pod tepih a o koju ćete se neprestano spoticati. Koliko god vam se problem činio beznačajan, nevažan ili možda neprijatan za razgovor, pričajte o njemu.

4. Tvrdoglavost

Kada neko redovno insistira na svojim stavovima i odlukama, partneru poručuje da nije spreman na kompromise. U vezi bi uvek trebalo biti spreman na kompromise. Osobe koje mogu funkcionisati samo i jedini na način kada je sve po njihovom su osobe koje su u vezi sa samim sobom, piše portal cosmopolitan.hr.

5. Snishodljivost 

pexels.com

Momak i devojka sede na plaži

Obraćanje partneru s visine odaje nepoštovanje budući da mu time šaljete poruku kako mislite da je vaše mišljenje važnije, da ste vi pametniji, sposobniji ili vredniji. Ravnopravnost partnera je od izrazite važnosti u svakoj ozbiljnoj vezi.

6. Ostajanje u vezi iz pogrešnih razloga

Bilo da ne želite da razočarate porodicu, da otkažete putovanje koje ste isplanirali za 3 meseca ili bilo koji drugi sličan razlog je svakako pogrešan razlog za ostanak u vezi. U vezi se ostaje zbog ljubavi, a ne zbog navike ili poteškoće u nošenju sa novonastalom situacijom.

pexels.com

Momak i devojka se svađaju u liftu

7. Manipulisanje

Ovo je jako osetljiva tema jer je neko u stanju godinama da godinama suptilno manipuliše partnerom, a da druga strana to uopšte i ne primeti. Ukoliko osećate da zbog partnera gubite samopouzdanje i postajete suštinski nesrećni, zapitajte se šta je to što vas povezuje i zbog čega ste u vezi.

8. Ljubomora

pexels.com

Devojka viri momku u telefon

Možda vas partner ne vara, ali taj neprestani osećaj sumnje može biti mnogo gori od same prevare. U vezi bi trebalo da se osećate voljeno, poželjno, sigurno i samopouzdano. Ukoliko nije tako, trebalo bi da porazgovarate sa partnerom i otkrijete iz čega proističe taj osećaj nesigurnosti.

Komentari (0)