MLADOST LUDOST

PROBLEME SA SAMOPOUZDANJEM “LEČI” FILERIMA: Zavisna od estetskih korekcija od 16. godine

Estetska hirurgija je, ako je sudeći po društvenim mrežama, u jeku popularnosti. Otklanjanje nepostojećih mana i hiperbolisano naglašavanje simbola ženstvenosti vas dočeka na svakom koraku kada god otvorite Instagram. O ukusima naravno ne treba raspravljati, ali valja postaviti pitanje da li postoji donja starosna granica za estetske zahvate?

25.11.2021 20:49

PROBLEME SA SAMOPOUZDANJEM “LEČI” FILERIMA: Zavisna od estetskih korekcija od 16. godine
Tiktok - clauds244

Sve je veća epidemija esktremno mladih devojaka, maltene devojčica, koje u sebe ubrizgavaju filere, u nadi da će im to rešiti tradicionalne tinejdžerske tegobe sa samopouzdanjem. Portal Srećna Republika vam donosi priču devojke koja je još sa 16 godina postal zavisna od filera za usne.

Najveći broj što uspešnih, što neuspešnih estetskih korekcija završi na društvenoj mreži TikTok. Upravo ovde je jedna mlada Britanka dokumentovala svoj “zavisnički staž” od filera za usne. Po sopstvenom priznanju, Klaud je sa popunjavanjem usana počela još u šesnaestoj. Snimak estetskih promena na njenom licu pregledan je više od 3 miliona puta.

 

 

Poslednjih godina, fileri za usne su u jeku popularnosti te se stoga mnoge žene odlučuju na ovu vrstu korekcije. Upravo zbog toga je i vlada Velike Britanije u oktobru izrekla zabranu upotrebe filera i botoksa na osobama mlađim od 18 godina, prenosi portal telegraf.rs.

unsplash.com

Fileri u usnama

Međutim, pre izricanja ove mere, mnoge devojke i devojčice iskoristile, ili možda čak i zloupotrebile, ovu mogućnost i podvrgle se ovakvim estetskim korekcijama. Među njima je i Klaud. Na snimku se prvo vidi kako je ona je počela sa ubrzigavanjem 1 ml filera. Vremenom je povećavala količinu i na kraju stigla do ubrizgavanja 5 ml filera u usne.

 

 

Ova njena objava je svakako privukla dosta pažnje, ali i izazvala poplavu komentara na ovoj društvenoj mreži. Mnogi su joj pisali da su šokirani što se tako mlada odlučila na ovakav korak. Jedna osoba je čak i otvoreno pitala zašto se sa 16 godina odlučila da stavi filere u usta.

Klaud je odgovorila iskreno i priznala da je to uradila jer ima problem sa samopouzdanjem. Kasnije je u komenatru objasnila da će se ubrizgani filer razgraditi, te da u usnama u ovom trenutku ima oko 3 do 4 mililitra materijala.

pexels.com

Ljubičaste usne

Mnogi njeni pratioci su se složili da mnogo bolje izgleda sa manjim usnama, što je i sama Klaud priznala i naglasila da će pustiti da se materijal razgradi.

Kakvo je vaše mišljenje o estetskim korekcijama kod jako mladih osoba? Recite nam u komentarima!

Komentari (0)