Najromantičnija mesta

NAJROMANTIČNIJA MESTA NA SVETU: Putovanja su uvek divna, ali na ovim mestima doživećete poseban UŽITAK!

Vaša ljubav procvetaće kada se upustite u vaše prvo zajedničko putovanje, a svaki sledećim biće sve jača, posebno ako se odlučite za neku od ovih destinacija.

15.11.2021 01:41

NAJROMANTIČNIJA MESTA NA SVETU: Putovanja su uvek divna, ali na ovim mestima doživećete poseban UŽITAK!
printsreen

Putovanja su divno iskustvo koje svako sebi treba da priušti sa vremena na vreme. Upoznavanja sa drugim kulturama i tradicijama, definitivno nas obogaćuju i čine nas srećnim, a neretko se iz takvih pustolovina vraćamo relaksirani i spremni za svakodnevnicu, koja ponekad ume da bude naporna. Međutim, koliko god da ste putovali kao samac, i koliko god da ste se lepo proveli, putovanje sa partnerom iskustvo je koje je na još većem nivou i oduševiće vas još više.

Mi smo se potrudili da vam napravimo spisak top 5 najromantičnijih mesta na svetu gde morate da odete sa svojim partnerom, bilo da biste samo pobegli od ludila svakodnevnog života, bilo da je upitanju medeni mesec ili proslava nekog važnog datuma.

1. Pariz

Grad svetlosti jedan je od glavnih aktera svake romantične komedije koja ja ikada snimljena. Pariz, glavni grad Francuske, definitivno je jedan od najromantičnijih gradova na svetu, a mnogi od nas sanjaju da će ga jednog dana posetiti sa svojim izabranikom. Bogat neverovatnom i vrlo specifičnom kuhinjom, tradicijom koja je propraćena visokom modom i umetnošću koja se nalazi na svakom ćošku ovog grada, poput Trijumfalne kapije, Ajfelove kule i muzeja Luvr, ovaj grad svojim posetiocima koji dolaze u paru nudi neverovatne mogućnosti da svoje vreme posvete koliko gradu, toliko i jedno drugom. 


Parižani su, kao i uostalom drugi pripadnici romanskih naroda, veoma posvećeni sebi i sopstvenom uživanju, te je sasvim logično da umeju to da prenesu i na strance koji dolaze da osete makar mali tračak ljubavi koji se u ovom gradu oseća u vazduhu. Francusko vino je još jedna stvar u kojoj ćete uživati u ovom gradu, a nemojte propustiti priliku da ga popijete u nekom lokalnom kafuiću sa velikom i cvećem ušuškanom baštom dok posmatrate zalazak sunca. 


Svaki mladi i novopečeni par, trebalo bi da priušti sebi uživanje u gradu svetlosti i ljubavi, jer će tamo njihova strastvena ljubav dobiti pravu podršku u vidu strasti koji ovaj užurbani, a ujedno miran grad čuva u svom vazduhu i građevinama. Baš u Parizu, mladi će se osetiti kao svoj na svome jer će tu njihova ljubav biti u punom sjaju mladih i nestalnih želja za životom punim avantura.

2. Zanzibar

Hakuna matata! Uživajte u životu, u ljubavi, u prirodi koja je svuda oko vas u potpuno neiskvarenom obliku. Sve ovo nudi vam ostrvo Zanzibar, koji je deo afričke Tanzanije, a koje će vas potpuno razoružati svojom priorodnom lepotom i bogatstvom, uprkos siromaštvu koje vlada ovim područjem. Zanzibar svojim posetiocima ne nudi raskušnu lepotu kakvu ćete sresti u Pariz, već se trudi da ljubav prema sebi probudi čistom prirodom, bogatstvom boja, ukusa i mirisa, koje nigde drugde nećete osetiti tako jako kao što ste osetili u Zanzibaru.


Ako se odlučite na putovanje na Zanzibar sa svojim partnerom definitivno morate da znate da ćete se tamo vratiti detinjoj sreći nekim najobičnijim stvarima, čiju ste vrednost s godinama i zaboravili. Oduševljavaće vas boje zalaska sunca, plavo-zeleno more u nijansama kakve nikada niste videli i čist pesak po kome ćete hodati golih nogu jer je toliko mekan da nećete želeti da propustite ni sekundu takvog užitka.

Bogato i zrelo voće zavešće vas svojom slatkoćom, a opojni mirisi navešće vas na razmišljanje o sreći stanovnika Zanzibara, koji tokom cele godine uživaju u opuštenom životu, koji kao da ne primećuje da je finansijski siromašan. Sve to zajedno probudiće u vama putenost, senzualnost i ljubav kakvu nikada niste osetili, te ćete zajedno sa svojim partnerom u tome uživati tokom svog boravka tamo. Tamo ćete shvatiti ozbiljnost ljubavi koju osećate i značaj koji vaš partner ima za vaš život. Zanzibar će vas opiti životom i nateraće vas da shvatite osnov ljubavi i načaj potpune predanosti, te se nemojte začuditi, ako vaš partner baš na ovom mestu ili neposredno nakon ovog putovanja odluči da vam postavi pitanje koje će vašu vezu podići na viši nivo.

3. Santorini

Ukoliko se spremate za medeni mesec definitivno razmišljate gde da odete sa svojim budućim supružnikom da proslavite stajanje na ludi kamen. Naša preporuka je svakako grčko ostvro Santorini, koje važi za najomiljeniju destinaciju mladenaca, a s obzirom na izgled ovog ostrva, svako nije čudno da je ponelo ovako laskavu titulu. 

Santorini se diči kućama takve beline da sve oko vas podseća na sam raj na zemlji, a u tome umnogome pomažu i grčka blagost i smirenost, koja sve rešava dobrim vinom, sirom, maslinama i grožđem. Plavo more oko Santorinija opustiće vas i osetićete neizmernu sreću što imate šansu da budete na mestu koje je toliko lepo, da i ljude sa najvećim problemima na svetu i koji o svemu previše razmišljaju uspe da navede da samo uživaju u trenutku i zaborave na sve. Zvuči li vam to kao baš ono što vam je potrebno nakon naporne i potpuno lude pripreme za venčanje i svadbu?

S obzirom na planinski oblik ostrva, mnogi kafići, klasične grčke taverne, prodavnice i restorani sazidani su u planinu,te ćete gde god da sednete imati neverovatan pogled na pučinu i naravno zalazak sunca koji kao i svuda u Grčkoj izgleda apsolutno savršeno. Ipak, baš to dovešće vas do mnogih zanimljivih avantura, te se nemojte začuditi ako se u toko vraćanja iz izlaska sa novopečenim suprugom zadesite na nečijem krovu i ne brinite zbog toga, prilično smo sigurni da su meštani na tu pojavu već popriločno navikli.

Grci su, kao i Francuzi, romantičan narod, te ako neko može da razume mladu ljubav i pruži joj vetar u leđa to su oni. Kada vide mladi par, trude se da im naprave ugođaj koji nikada neće zaboraviti, te bi trebalo da dopustite lokalcima da vam pokažu čari Grčke i Santorinija u njihovom izvornom obliku uz sirtaki, grčku muziku, more i uzo. Obećavamo vam da će ovo iskustvo biti baš ono što vam treba i što ste sanjali.

4. Bali

Za svakog ponešto, Bali svojim posetiocima nudi sve, od šoping molova, preko peščanih plaša, do raskošne džungle u kojoj možete jahati slonove i igrati se sa majmunima. Ako se odlučite za posetu ovom ostrvu sigurno ćete uživati i neće vam nedostajati uzbuđenja i iskustva. 


Zvezda Indonezije oduševljava svakog svog posetioca, ulazi mu u dušu i uvlači se pod kožu tako da nikada ne izađe i zauvek ostane deo vas. Zelena polja pirinča podsetiće vas na plodnost, divlja prašuma probudiće u vama strast, a mirno more i peščane plaže izazvaće vas da se ne osetite opušteno i srećno, sve zajedno u skladu ovo mesto savršen je izbor za parove koji razmatraju prinovu i žele da svoju ljubav ispolje i na taj način. 


Bali će vas potpuno očarati i poželećete da baš na tom mestu proživite ostatak svog života, da biste zauvek mogli da se divite pogledu sa litice po kome je ovo ostrvo poznato, slanom mirisu mora i bogatim začinima i ukusnoj kuhinji. Ovo ostrvo poznato je i kao ostrvo najlepših zalazaka sunca, a iskustvo koje ponesete odatle zaista će vas promeniti, te ćete zauvek svet gledati kroz ružičaste naočare ljubavi, kakve nosite na početku svoje zaljubljenosti.


5. Ski

Ovo ostrvo u Škotskoj pravo je mesto za one čija je ljubav već potpuno stabilna i koja je prošla svoju mladu ludu stranu punu strasti. Ova ljubav je mudra i zna da uživa u trenutku baš onakvom kakav jeste, kao i ostrvo Ski u Škotskoj.


Ski je potpuno drugačiji od svih mesta koje smo do sada pominjali. Brdovita kontinetnalna priroda ovog ostrva nudi svojim posetiocima brojne mogućnosti da uživaju u umernosti prirode i rekreacije koja će ih dovesti do osećaja rasterećenosti i blaženstva, kakav sa sobom nosi i zrela ljubav dugogodišnjeg para.


Neverovatni pogledi, divno cveće, mirni usponi koji vas zovu da se popnete do vrha, sve su to prednosti ovog ostrva koje svojim posetiocima nudi jasnu stabilost, jednostavnost i svest o pravoj lepoti života, baš takvoj kakva jeste, bez gorepomenutih ružičastih naočara i bajkovitih predstava. 

 

Komentari (0)