Brak i veze

FLERTUJTE SAMOPOUZDANIJE I USPEŠNIJE: Uz pomoć ovih nekoliko trikova svaki muškarac je vaš!

Istraživanja pokazuju da postoje specifični izrazi lica, ponašanja koji vam mogu olakšati prilazak nekome.

20.04.2024 17:35

FLERTUJTE SAMOPOUZDANIJE I USPEŠNIJE: Uz pomoć ovih nekoliko trikova svaki muškarac je vaš!
Shutterstock

Kada ste "singl" teže je upoznati ljude jer pokušavate da pronađete način kako da vas primete i kako da nekome priđete. Iako vam je neko privlačan, samopouzdanje nije tako veliko kada se treba suočiti oči u oči. Zato je važno preduzeti neke inicijative koje bi pokrenule varnice. Iako mnogi misle da se neko sa tim rađa, činjenica je da se sve da naučiti i da je to veština koju možemo sami razviti.

Da li je bolje biti direktan ili suptilan u flertovanju?

Jedno istraživanje je pokazalo da je druga osoba zainteresovana samo u 28 odsto slučajeva i da su žene posebno bile loše u otkrivanju muškog flerta, supešnost je bila svega 18 procenata. To sugeriše da je flert teško pročitati jer jer suptilan a svi žele da zaštite samopoštovanje i izbegnu odbacivanje. Koja je poenta ako neko ne zna da flertujete? Istaknite se i budite direktni i ranjivi u flertovanju, prenosi Psihology today.

Koje su najbolje taktike?

Jedna studija u SAD i Norveškoj pokazala je da su najbolje strategije flertovanja da se druga strana kikoće ili smeje šalama druge osobe. Žene su koristile fizički kontakt kao efikasniji vid flertovanja, dok su se muškarci fokusirali na razgovor, komplimente i humor.

shutterstock.com

Kontakt očima pri susretu je vrlo važan

Koji je najbolji način da žene privuku muškarca?

Studija Univerziteta u Kanzasu otkrila je da 77 odsto muškaraca primećuje izraz- kada je glava blago nagnuta u stranu sa direktnim pogledom i blagim osmehom kao flertujućim znakom. A da to postignete treba izbegavati prevelike ili premale osmehe koji mogu da budu ili prijateljski, a ne koketni.

Koliko položaj tela igra ulogu u flertu?

I za muškarce i za žene važi to da zauzimanje više fizičkog prostora sa širim stavom i držanje ruku otvorenim čini oba pola poželjnijim. Istraživači ističu da je ekspanzivnost suptilan znak dominacije što je opet znak većeg samopouzdanja, a što je svakako privlačno.

Kako se ponašati kada krene razgovor?

Svi žele da prekoputa sebe imaju osobu koja ih sluša, obraća pažnju na njih i njihove želje i ciljeve. U kontekstu zabavljanja, najbolji način da partneri pokažu spremnost je da su dobri slušaoci. To ćete postići održavanjem kontakta očima, klimanja glavom i dodatnim pitanjima kao i iznošenjem svojih misli. Pokazivanje interesovanja može biti vrlo privlačno.

pexels.com

Razgovor treba da teče spontano a da vi pokažete da ste dobar slušalac

Koketni izazov u 5 koraka

Za nekoga može biti zastrašujuće da flertuje čak i da je to na nekom društvenom skupu. Ipak, da biste olakšali sebi, ovaj posao možete početi sa malim koracima i pomalo poboljšati svoje veštine i ciljeve.

- uspostavite kontakt očima sa sedmoro ljudi

- nasmešite se bar njih pet

- pozdravite troje ljudi

- zatražite pomoć ili postavite neko bezazleno pitanje dvoje ljudi

- flertujte sa najmanje jednom osobom

Dajte sebi rok, od trenutka kada se pojavite imate pet minuta da uspostavite prvi kontakt očima. Kada počnete, postaje sve lakše i lakše. Nemojte raditi to da biste upoznali osobu "za sva vremena", dozvolite sebi da upoznajete nove ljude i da se zabavite, a gde će to odvesti, ko zna.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)