Brak i veze

MOJA SVEKRVA PRAVI STRAŠNE SCENE, NE PRIHVATA ODBIJANJE: Žena je otkrila kakve sve skandale pravi majka njenog muža, postalo je nepodnošljivo (FOTO)

Supružnici su potražili pomoć stručnjaka jer ne znaju kako da joj saopšte šta misle a da ne povrede njena osećanja.

29.06.2023 20:01

MOJA SVEKRVA PRAVI STRAŠNE SCENE, NE PRIHVATA ODBIJANJE: Žena je otkrila kakve sve skandale pravi majka njenog muža, postalo je nepodnošljivo (FOTO)
ST/V. LUKIĆ, shutterstock

Odnos svekrve i snaje je večita tema koja je uvek aktuelna. Zapravo, prava je retkost da su odnosi na ovoj relaciji harmonični, ili bar korektni. Statistički je dokazano da se brakovi mnogo češće raspadaju zbog svekrve nego zbog ljubavnice. Majke često umeju da budu sebične kada su u pitanju njihova muška deca i ne žele da ih dele ni sa kim i na svaki način pokušavaju da budu deo njegove nove porodice po svaku cenu, a o tome govori ovaj mladi bračni par koji je želeo da ostane anoniman. 

Stalno ih zove na večeru u restoran i pravi scene na javnom mestu. Prema konobarima se ponaša veoma ružno što frustrira i nju i njenog supruga. Za sada ne uspevaju da pronađu nikakvo rešenje i zato su odlučili da se obrate stručnjacima za savet. 

- Molim vas za pomoć u vezi problema koji imam sa svojom svekrvom. Ona nas barem jednom nedeljno zove da izađemo sa njom i svekrom na večeru. To je ponižavajuće, jer moja svekrva uvek loše postupa prema konobaru. Ona se žali na sve i obično napravi neku scenu zbog koje se uvek osećamo neprijatno. Moj suprug i ja ne znamo kako da joj kažemo da zbog toga više ne želimo da izlazimo sa njima. Pokušali smo da izmišljamo izgovore i da ih pozovemo kod nas kući, ali ona odbija da prihvati "ne" kao odgovor i zahteva da im se pridružimo u restoranu. Ako to ne učinimo, ona se ljuti i plašimo se da njene emocije mogu da budu povređene - priča jedan par koji je želeo da ostane anoniman. 

Odgovor stručnjaka će navesti obe strane da razmisle o svom ponašanju i kako kaže, ovo je način da se reše nesuglasice. 

- Ponašanje tvoje svekrve je zaista ponižavajuće i tvoja osećanja su opravdana. Tvoj suprug treba da otvoreno razgovara s oba svoja roditelja o tome zašto ni ti, ni on ne osećate prijatno kada izlazite s njima. Ako se to ne reši, problem neće nestati. Tvoj muž mora da stane iza tebe, jer si ti sada njegova porodica. Ne smete da dopustite da trpite torturu i jasno mu stavite do znanja da mora da porazgovara sa njom - kaže stručnjak. 

Postoji opcija da snaja porazgovara sa njom i da igra na kartu da njeno ponašanje unesrećuje njegog sina, što ona sigurno ne želi, a taj potez može da bude ključan. 

- Druga opcija je da porazgovaraš sa njom lagano i smirano. Pokušaj da joj objasniš da vas njeno ponašanje na javnom mestu uznemirava, a to i njenog sina dovodi u neperijatnu situaciju. Reci da on nema hrabrosti da joj kaže bilo šta jer je voli najviše na svetu i ne želi da povredi njene emocije, ali ćutanjem povređuje sebe - savetuje stručnjak.

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)