Brak i veze

ISTRAŽIVANJE OTKRILO ODVRATNU NAVIKU KOJU PRAKTIKUJU MUŠKARCI KOJI NISU U VEZI: Evo šta rade sa posteljinom!

Muškarci koji nisu u vezi ne obraćaju toliko pažnju na higijenu doma, dok kod onih koji žive sa partnerkom, to uvek radi žena, pokazala je nova studija.

17.01.2023 18:01

ISTRAŽIVANJE OTKRILO ODVRATNU NAVIKU KOJU PRAKTIKUJU MUŠKARCI KOJI NISU U VEZI: Evo šta rade sa posteljinom!
Shutterstock

Menjanje posteljine je način održavanja higijene doma. Zbog toga su Britanci istraživali koliko je često menjaju muškarci samci, a rezultati nisu nimalo laskavi posebno kada se uzmu u obzir oni koji žive sami. Zapanjujući podatak koji je odjeknuo svetom jeste da skoro polovina Britanaca, tačnije 45 odsto njih, menja posteljinu na čak 4 meseca. Dakle polovina stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva čeka da prođe trećina godine kako bi promenili posteljinu, što bi na godišnjem nivou značilo da polovina muškaraca menja posteljinu svega 3 puta godišnje.

- Dobro ste pročitali, 45 odsto slobodnih muškaraca je izjavilo da posteljinu menja ne 3 puta mesečno, već godišnje! Još veće iznenađenje je da je 12 odsto pripadnika jačeg pola izjavilo da na menjanje posteljine nikada ne obraća previše pažnje i da čaršave peru samo "baš kada ih se sete". To bi, prema njihovim rečima, moglo da bude i na više od 4 meseca - upozorava studija, a prenosi Njujork post.

pexels.com

Muškarcima ne smeta ista posteljina puna 4 meseca

Ankete koje su sprovedene, pak, idu u korist muškaraca koji žive s partnerkom.

- Oni koji su živeli sa partnerkom su u većem procentu prijavili učestalije menjanje posteljine. To ponovo nije njihova zasluga, već je partnerka ta koja je redovno prala posteljinu. Žene su uglavnom te koje se u domu bave pranjem veša - navodi se u anketi.

Takva istraživanja koja su zaprepastila britansku javnost zatražio je prodavac posteljina "Pizuna", koji je ankete sproveo aprila 2022. godine. To je nedavno ponovo objavio BBC koji je pozvao muškarce koji žive sami da odbace tu užasnu naviku nemenjanja posteljina.

Žene su po objavljivanju statistike reagovale burno.

- Ti samci što menjaju posteljinu 3 puta godišnje, možda su upravo zato i solo -

- Fuj! Radije bih ostala solo i dalje nego zaglavila u posteljini nekog takvog tipa! -

- Poslovi bi trebalo da budu podeljeni! Tako bi i muškarci bar nekad u životu naučili kako se koristi mašina za veš, nije to svemirski brod! -

- Razmotriću da ubuduće već na prvom dejtu vidim njegovu posteljinu, ne bi li me to poštedelo daljeg zabavljanja sa njim! - ređali su se komentari. 

shutterstock.com

Žene zgrožene ovom muškom navikom

Muškarci su, pak, reagovali na različite načine, a većina se trudila da pokuša da bude duhovita.

- Ova studija je apsurdnam, jednostavno nije tačna! -

- Zapravo, ja posteljinu menjam na 8 meseci i to tako što samo okrenem suprotnu stranu bez pranja! Štedim i vodu i struju, a i deterdžent! -

- Tačno je, ne perem i po 4 meseca, a naredna 4 je samo okrenem naopako i to jedino baš kad se isprlja! -

- Ja sam solo i perem uvek posteljinu bar jednom mesečno - glasile su samo neke od mnogobrojnih reakcija.  

Čini se da su žene još više iznervirali takvi komentari, pa su muškarcima poručile da odrastu i da će najveći broj njih ostati sam.

Što se tiče pripadnica nežnijeg pola, u istoj anketi je čak 62 odsto njih odgovorilo da peru posteljinu na svake 2 nedelje. Parovi u kojima ponovo žene imaju glavnu ulogu u pranju posteljine kaže da peru posteljinu svake 3 nedelje.

Foto: Shutterstock

Žene u vezi su te koje peru posteljine

Inače, preporuka stručnjaka je da posteljinu zapravo treba prati na svakih nedelju dana, budući da mrtve ćelije kože upadaju u nju i tako se stvaraju ne samo nečistiće, već i grinje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)