Brak i veze

5 RAZLOGA ZAŠTO LEPE ŽENE PADAJU NA MANJE ATRAKTIVNE MUŠKARCE: Ključna stavka zaprepašćuje

Žene ponekad biraju stabilnost, tradicionalne vrednosti i jaku emociju pre fizičkog izgleda kada su partneri u pitanju, ali ima jo dosta toga važnog što se povezuje s ovom temom.

29.12.2022 15:21

5 RAZLOGA ZAŠTO LEPE ŽENE PADAJU NA MANJE ATRAKTIVNE MUŠKARCE: Ključna stavka zaprepašćuje
Shutterstock

Koliko puta vam se desilo da na ulici sretnete ne tako fizički skladan par? Uglavnom su devojke te koje dominiraju u odnosu na jaču polovinu. Tako se dešava da naiđete na lepu i zgodnu devojku koja bi, makar na prvi pogled, mogla da bude sa kim god poželi, a ona šeta sa ne tako idealno fizički građenim muškarcem. Možda vam se čini da je ona prelepa, a on isuviše buckast, nedovoljno visok, ružnjikav ili jednostavno sasvim prosečan. Dušebrižnici će brže-bolje reći da je to zbog novca, ali to uglavnom nije slučaj. 

Srećna Republika vam otkriva i zašto najveće lepotice upravo biraju muškarce koji ne da nisu u rangu dvojnika Bred Pita ili Džonija Depa, već su totalna suprotnost njima.

1. Sa njim je sigurna

Shutterstock

Sigurnost pre svega

Muškarci su vizuelna bića i oni će na prvu loptu birati partnerku koja im je prvenstveno lepa. I evolucija ima svojih udela u tome, tako da će i želja za potomstvom sa lepom ženom takođe igrati značajnu ulogu. S druge strane, verovali ili ne, žene neće na pijadestal staviti visokog, zgodnog tipa koji svo slobodno vreme provodi u teretani. One znaju da su po pravilu takvi muškarci većinom nestabilni i po pravilu neverni. Dame će zato prednost dati onom muškarcu koji neće mnogo švrljati sa strane.

2. Ličnost pre fizičkog izgleda

Davno je poznata izreka da je "prevaziđena" ona devojka kojoj je telo jedini adut, a slična je situacija i sa muškarcima. Gomila "napucanih" likova iz teretane koji preterano rade na svom telu, a premalo na ličnoj edukaciji, nisu preterano interesantni damama koje drže i do nekih drugih, bitnijih vrednosti. Mnoge će trčati za njima u mladosti, ali kada dođu neke poznije godine, svi će pre ili kasnije ostariti. Tada duh preuzima vođstvo. Žene zato pre biraju nekog ko ima veći nos, stomak ili uši, ali ko ume da ih nasmeje, pre nego lepotana kog jedino može da gleda, i to dok je u najboljim godinama.

3. Emocija pre seksepila

shutterstock.com

Sreća u vezi je ključna za oba partnera

Za dame nema ničeg lepšeg od muškarca koji ima izvesnu dozu samopouzdanja, ali koja je protkana i snažnom emocijom. Jak, muževan muškarac, koji se ne stidi da otkrije i svoju "mekšu" stranu, a koji otvoreno priznaje da ste vi centar njegovog sveta mnogo je seksepilniji na svim nivoima od narcisoidnog sebičnjaka koji jedino može da se zaljubi u samog sebe.

4. Instagram je kriv

Instant život postao je merilo svega. Žene slepo prate trendove i budući da slede društvene mreže, čini im se da su na svakom koraku dame koje su uvek u top-formi, nikada nisu umorne, uvek su besprekorno našminkane i isfenirane i nikako ne smeju da imaju koji kilogram viška. Upravo zato na ulicama češće možemo videti vidno sređene i doterane žene bilo kog doba, ali ne i muškarce. Oni ne osećaju pritisak medija i društvenih mreža da moraju da budu stalno sređeni.

5. Srećniji brak

pexels.com

Dobar i ispunjen brak je želja svake žene

Istraživanja su pokazala da su muškarci koji su pravi domaćini, koji štite porodicu, vole decu i uvek su na raspolaganju svojim suprugama, upravo ti za koje se žene pre opredeljuju. Muškarci koji su prelepog fizičkog izgleda uglavnom nisu preterano tradicionalno i porodično orijentisani, iako uvek ima izuzetaka. Istorija nas je sve naučila da je na ženama da budu lepe, a na muškarcima da poseduju društveni ugled, čvrst karakter i da su spremni da štite svoju porodicu. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)