Brak i veze

DA LI PARTNERU ŠALJETE OVAJ EMOTIKON? Ako je odgovor da, pravite kobnu grešku!

Ekspert za veze Džef Ginter otkriva koje bi emotikone trebalo izbegavati u komunikaciji sa partnerom, posebno ukoliko je veza na samom početku.

18.11.2022 19:01

DA LI PARTNERU ŠALJETE OVAJ EMOTIKON? Ako je odgovor da, pravite kobnu grešku!
Foto: Shutterstock, TikTok/therapyjeff

Dok ste još na početku veze ili se tek upoznajete svaka vaša reč se "meri" i analizira, što znači da veoma lako možete napraviti kiks ukoliko, recimo, tokom prepiske s osobom koja vas zanima "ubacite" neki pogrešan emotikon. Ekspert za veze Džef Ginter, objasnio je da ljudi uvek na isti način greše s korišćenjem takozvanih "smajlića" jer oni su znaci neverbalne komunikacije koji i te kako odašilju snažnu poruku primaocu. 

Svi želimo da budemo zabavni, koketni ili da izrazimo određenu emociju, pa nekada možda i preteramo s nekim emojima. Zato stručnjak za veze tvrdi da postoje oni koji se veoma pogrešno tumače, naročito ako se dobro ne poznajete sa tom osobom. 

U većini slučajeva tipičan lajk ili palac nagore jeste način da se nekom pokaže da vam se nešto sviđa i da se slažete sa tim. Ipak, ako je sudeći po skrivenim znacima veza, taj simbol je veoma "pasivno agresivan i nepristojan" za one koji žele sa nekim da ostvare dublji kontakt. 

- Palac nagore ukazuje na to kako ne znate da komunicirate i da mislite kako znate sve - tvrdi Džef u svojoj objavi na TikToku. 

Započetu vezu, tvrdi taj stručnjak, mogao bi da prekine i emotikon "ludo lice", odnosno ukrštene i izbečene oči sa isplaženim jezikom jer odaje utisak o vama kao da ste neozbiljni i nesigurni. Umesto toga, Ginter preporučuje emotikon koji namiguje i diskretno se plezi, a koji govori da ste razigrani, ali da kontrolišete svoje ponašanje. 

Jedan od omraženijih emotikona, kada je u pitanju neverbalna komunikacija, jeste tzv "mamurno lice" jer odaje utisak da ste totalno isključeni.

- Neko bi ga protumačio kao da je osoba pijana ili opijena zaljubljenošću u onog drugog - u šali je istakao stručnjak.

Da ne biste ostavil utisak nekoga ko ne preuzima odgovornost za ponašanje nemojte ostavljati anđeosko lice, kolikogod želli da izgledate slatko i šarmantno. Tako da pre nego što se osmehnete i namignete nekim emotikonom, razmislite da li bi druga strana to mogla pogrešno da protumači.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)