Brak i veze

NE ŽELIM VIŠE SVOG MUŽA, šta da radim? Pismo ove žene izazvalo je veliku pažnju, a odgovor psihologa posebno iznenađuje!

Očajna žena zatražila je savet stručnjaka koji su otkrili gde u stvari muškarci greše.

20.10.2022 22:01

NE ŽELIM VIŠE SVOG MUŽA, šta da radim? Pismo ove žene izazvalo je veliku pažnju, a odgovor psihologa posebno iznenađuje!
pexels.com

Svakome od nas može da se desi da nas neko privuče na prvi pogled, međutim, ne postoji recept za to da li će nam određena osoba na duže staze držati pažnju ili ne. Za žene je naročito karakteristično da se ne "zalepe" iz prve za nekoh privlačnog muškarca, već "zahtevaju" da se on od mase izdvoji i mnogim drugim kvalitetima. To ne znači da su izgled i atraktivnost nevažni, već manje bitni.

Jedna žena se u ispovesti koju je podelila u rubrici "Draga saveta" britanskog tabloida San, požalila psihologu da ima problem jer više ne želi svog muža i da nakon mnogo godina zajedničkog života sve postaje gore. Ona tvrdi da joj je on više neprivlačan i da nema nikakvu želju za njim.

Stručnjaci su nakon njenog pisma napomenuli kako neki muškarac ne mora biti obavezno spolja privlačan da bi ga žena želela, ali da je sigurno da je neće zainteresovati ni zapušten čovek i onaj ko se ne brine o svom izgledu. Takođe, nečiji miris može odbiti ljude, a on dosta zavisi od toga čime se neko hrane.

Suština je, međutim, u tome što izgled nije jedino po čemu žena bira muškarca i veliku ulogu u svemu ima njegovo ponašanje koje mnogo utiče na to da li će joj on i dalje biti privlačan ili ne. Ukoliko žena ne oseti poštovanje od strane muškarca, šanse da će on biti u fokusu interesovanja jednake su nuli.

Foto: Shutterstock

Žene nakon zaljubljenosti često vide pravu sliku muškarca u koju se razočaraju

To je naročito važno kada su u pitanju stvari za koje muškarci prestanu da preuzimaju odogovornost. Interes žene se gubi za njega ukoliko ona kroz njegove postupke shvati kakav je i on i kada zapravo dolazi do toga da je on za nju "prestao da bude pravi muškarac". 

Psiholog napominje da se u tom slučaju gubi privlačnost jer ga žena želi svojim umom. Ukoliko od partnera ne dobija sve ono što treba, već je on vređa, ignoriše njene potrebe i ne poštuje je dovoljno, lako će se osećati nevoljeno i ugroženo. Tada se gubi i ljubav koliko god on bio atraktivan. Potpuno drugačija je situacija bila na početku veze kada su hormoni igrali najvažniju ulogu.

- Vremenom zanemraneoj ženi počnu da smetaju mnoge realne stvari koje na početku zbog zaljubljenosti nije videla. Zato kvalitetna i duga veza zahteva razumevanje, komunikaciju, toplinu i pre svega poverenje kako bi se izgradila i sačuvala emotivna povezanost i privlačnost - prenosi puls24.info.

BONUS VIDEO.

Komentari (0)