Lifestyle

RADILI SU NA DEPONIJI I IZNENADA ČULI JEZIV ZVUK: Otvorili su kesu za đubre, srce im se u trenu raspalo na komade! (VIDEO)

Ova priča iz indonezijskog sela izaziva jezu i otvara mnoga pitanja.

27.10.2024 19:15

RADILI SU NA DEPONIJI I IZNENADA ČULI JEZIV ZVUK: Otvorili su kesu za đubre, srce im se u trenu raspalo na komade! (VIDEO)
Shutterstock

Radnici deponije u oblasti Kubu Raja ostali su u šoku kada su među gomilom smeća čuli neobičan plač. Ispostavilo se da je reč o tek rođenoj bebi ostavljenoj na deponiji, umotanoj samo u tanku tkaninu. Brza reakcija radnika i lokalnih vlasti omogućila je da beba bude prebačena u bolnicu, gde lekari navode da je stanje stabilno i da se očekuje potpuni oporavak. 

Kada su radnici stigli do mesta gde se nalazila beba, srce im se u trenu raspalo na komade. Videli su novorođenče kako sisa prst, još prekriveno krvlju i delovima placente od majke. Shvatili su da je malena devojčica bačena neposredno nakon rođenja, a lekari su kasnije utvrdili da je možda bila mlađa od 12 sati kada je pronađena.

Pomoćni inspektor i šef javnog informisanja policije Kubu Raja, rekao je da su bebu pronašli umotanu u crnu plastičnu kesu.

- Još je bila živa pa je odvedena u bolnicu, a o njoj brinu medicinske sestre. Sada je jedna veoma srećna beba. Mislim da ne bi preživela da je nisu pronašli - naveo je on.

Shutterstock

Žena našla bebu u kesi za đubre

Iako je ovo otkriće velika sreća, mnogi ne mogu da poveruju da je neka majka mogla bebu da baci u đubre.

Policajac je inače dodao da je to šesti slučaj napuštanja u regentstvu Kubu Raja poslednjih meseci.

Napušteno novorođenče je prebačeno u porodilište Nabasa na lečenje i praćenje. Nakon toga će biti dodeljena državi na čuvanje, a potom možda i na usvajanje.

- Još vodimo istragu kako bismo otkrili ko je ovde bacio nevinu bebu. Bila je još veoma mala, možda je bila stara samo nekoliko sati. Molimo stanovnike koji imaju informacije da nam pomognu tako što će se prijaviti policiji kako bi se ovaj slučaj brzo rešio. Možda su ranije tog jutra videli nekoga u okolini - apelovao je on, prenosi Dejli Mejl (Daily Mail).

Izveštaj UNICEF-a za 2020. otkrio je napore koje je država učinila da poboljša registraciju rođenja u poslednjih nekoliko decenija, omogućavajući deci da dobiju pristup socijalnim uslugama i žive dobrim životom.

Bez obzira na to, oko 90 odsto dece, posebno devojčica i žena, tokom života doživljava neki oblik siromaštva, navodi se u izveštaju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)