Lifestyle

ZAŠTO NIKAKO NIJE DOBRO AKO SE UDARITE U LAKAT NA OVAJ DAN? Evo šta znači kad je pogođena leva ruka, a šta kad je desna

Teško je nabrojati sva verovanja u vezi sa ovim.

03.10.2024 17:04

ZAŠTO NIKAKO NIJE DOBRO AKO SE UDARITE U LAKAT NA OVAJ DAN? Evo šta znači kad je pogođena leva ruka, a šta kad je desna
Schutterstock

Jedna od stvari koja je zagarantovana svakome je bolna činjenica da ćete se redovno udarati u lakat, i jedne i druge ruke. Kao i uvek, i za ovu čudnu pojavu se vezuje mnogo različitih tumačenja, a ona se razlikuju u tome da li prednost daju levoj ili desnoj strani ili danu u nedelji.

Ukoliko će vam ovo bar malo olakšati bol koji se pojavio posle udarca pravo u nerv na laktu, podsećamo na najčešća tumačenja značenja ovog udarca.

Desna strana

Od davnina postoji verovanje da udarci desnim laktom nose određene simbolike. Prema ovom verovanju, udarac desnim laktom može simbolizovati sećanje na dragu osobu, posebnu emotivnu vezu ili čak predstavljati upozorenje na potencijalne neprijatelje.

Udarac desnim laktom ima posebno značenje za mladiće i devojke. Veruje se da ukoliko devojka udari desni lakat, to može značiti da usamljeni momak razmišlja o njoj. Za bračne parove, ovaj znak predstavlja ponos partnera, dok za muškarce može ukazivati na potencijalne neprijatelje.

shutterstock.com

Tumačenja ima mnogo

 

Neudate žene takođe imaju svoje običaje povezane sa udarcem desnim laktom, verujući da će izgovaranjem muškog imena nakon udarca privući svog budućeg muža. Takođe, ovaj znak može predstavljati i neočekivani poklon ili iznenađenje, te se veruje da svrab nakon udarca može najavljivati radosne događaje.

Leva strana

U suprotnosti sa simbolikom udarca desnim laktom, udarac u levi lakat prema verovanju može ukazivati na negativne komentare ili kritike upućene osobi. Takođe, postoji sujeverje koje povezuje dane u nedelji sa povredom levog lakta i njihovim značenjem.

U ponedeljak, udarac u levi lakat može najavljivati tugu i nevolje, dok za žene može simbolizovati izdaju voljene osobe. U utorak, povreda lakta može oterati štetu i negativne zavere, dok se u sredu povezuje sa profitom u poslu. Za devojke, udarac u sredu može ukazivati na loše navike budućeg muža.

U četvrtak, udarac u levi lakat može simbolizovati sticanje novog doma, dok u petak može najavljivati dobar događaj ili čak brzo venčanje. Subotom, udarac levim lakatom kod devojaka može značiti pripremu za sastanak, dok se nedeljom povezuje sa iznenađenjem ili susretom sa voljenom osobom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)