Nije strašno!

TRUDNI STE I POJAVILA VAM SE CRNA LINIJA? Ne brinite, evo šta se dešava!

Ne brinite ako vam se pojavila crna linija na trudničkom stomaku, to je normalno!

29.01.2022 19:15

TRUDNI STE I POJAVILA VAM SE CRNA LINIJA? Ne brinite, evo šta se dešava!
pexels.com

Trudnoća je najlepši period u životu svake žene. Brojne buduće mame uživaju u periodu trudnoće, posvećene su svojoj bebi i svom telu, a okolina brine o njima i čuva ih od stresa i problema. Osećaju se snažno, lepo i potpuno blistavo.

Ipak, trudnoća sa sobom nosi i neke ne tako lepe promene na telu, koje većinu trudnica u početku zabrinu. Osim rasta stomaka, koji je sasvim normalan i poželjan, mnoge trudnice se suočavaju sa pojavom bubuljica, paučinastim venama, flekama po koži, strijama i tamnom linijom na stomaku. Tamna linija, ili linea negra, kako glasi njen stručan naziv, potpuno je normalna iako ume da zabrine buduće mame. 

Naime, radi se o liniji koja se pojavljuje na stomaku, a može nastati i oko bradavica, pupka, pa i vagine. Za njenu pojavu možete se zahvaliti, naravno, hormonima. Oni divljaju u trudnoći, pa dolazi do većeg izlučivanja hormona melanina koji je zadužen za tamniju kožu. 

Tamnija koža, može vas nervirati zbog izgleda, ali je potpuno bezopasna i nestaje nekih devet do dvanaest meseci nakon trudnoće, s tim što će duže ostati na vašem telu ukoliko odlučite da dojite. Ipak, kao što smo napomenuli, to nije ništa strašno i vi i beba bićete potpuno u redu.

Predlog kako da bolje izgledate u trudnoći jeste da se držite svoje rutine vežbanja, koristite vitamin E, šetate se što je više moguće, unosite vitamin C kako biste sredili vene i održali lepu i zdravu kožu. Uživajte u trudnoći i nemojte da brinete previše. Posvetite se bebi i sebi i budite srećni jer za to, zaista, imate razlog!

Komentari (0)