LAKO DO LEPE KOŽE

MAGIJA SUVOG PILINGA: Pospešite cirkulaciju i podmladite kožu uz pomoć četke!

Suvi piling kože tela je prepun blagodeti. On poboljšava protok krvi, održava kožu zdravijom i usporava proces starenja.

25.01.2022 14:22

MAGIJA SUVOG PILINGA: Pospešite cirkulaciju i podmladite kožu uz pomoć četke!
pexels.com

Svaka žena u životu nebrojeno puta četka kosu, zube, pa čak i usne, kako bi one bile glatke i nežne. Svi ti rituali nege i lepote su nam dobro poznati i skoro rutinski. Takođe, većina žena je čula za piling. Ali da li ste ikada razmišljali o četkanju celog tela? Možda deluje čudno na prvi pomen, ali takav tretman zaista postoji i zove se suvi piling a portal Srećna Republika vam predstavlja sve njegove prednosti.

pexels.com

Suvo četkanje

Za početak, ne možete koristiti bilo koju četku za suvi piling tela. Setite se da će ta vlakna doći u dodir sa vašom kožom i upravo zato bi trebalo upotrebljavati četku sa mekšim vlaknima kojom se možete četkati kružnim pokretima, i to neposredno prije tuširanja. Obratite pažnju da je ta četka bezbedna za korišćenje na koži tela, ali je ne bi trebalo upotrebljavati na licu i području vrata, jer je ta koža najtanja i najosetljivija.

Čemu služi suvi piling?

pexels.com

Četke za telo i kosu

Stručnjaci kažu da četkanje na suvo može biti od neizmerne pomoći jer poboljšava protok krvi u koži. To dugoročno može da održi kožu zdravijom, a ujedno i da je sačuva od preranog starenja. Smatra se da suvo četkanje pomaže i kod prirodnog pilinga. Kao takav, pomaže vam da uklonite izumrla ćelije kože i prljavštinu koja se taloži na površini. Može vam rešiti i problem uraslih dlaka, ali vam takođe pomaže i da zategnete kožu i samim tim smanjite celulit.

Na ovo obratite posebnu pažnju

Kao što smo već spomenuli, prvo bi trebalo da proverite da li četka ima meka vlakna. Pored toga, pokreti uvek moraju da budu kružni, kako bi vam pospešili protok krvi, piše portal indianexpress.com. Takođe, nemojte se brinuti da ćete oštetiti kožu ili da će biti puna crvenila i ogrebotina.

unsplash.com

Nega kože

Kada završite sa četkanjem tela, idite odmah pod tuš i koristite blag i umirujući gel za tuširanje. Izbegavajte korištenje bilo čega agresivnog. Nakon tuširanja, obavezno nahranite kožu kvalitetnim mlekom ili puterom za telo, kako biste joj vratili vlažnost koja je nestala tokom četkanja. Ipak, ako imate suvu i osetljivu kožu, najpre se posavetujte sa dermatologom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)