Telo

POZDRAVITE SE SA CELULITOM ZAUVEK: Evo šta je pomorandžina kora i kako da je UNIŠTITE!

Celulit je veliki problem svih žena, a evo zašto nastaje i kako da ga se zauvek rešite.

01.11.2021 13:43

POZDRAVITE SE SA CELULITOM ZAUVEK: Evo šta je pomorandžina kora i kako da je UNIŠTITE!
Pixabay.com

Sve žene susreću se sa problemom celulita. Jako smo dobro upoznate sa tim koliko je teško izboriti se sa neravninama na koži koje ruže naše butine, zadnjicu i stomak, a ipak malo koja od nas spremna je da to prihvati kao deo svog tela i da ga ponosno ponese. 

Celulit je sloj masnih naslaga ispod kože. Zbog neravnomernog rasporeda masnih naslaga, koža izgleda kao da je puna neravnina, te po izgledu podseća na pomorandžinu koru i nimalo ne laska ženskoj figuri. Češće se javlja kod žena nego kod muškaraca, a razloga za to ima nekoliko. Pre svega hormon estrogen koji je zadužen zanaše divne obline prouzrokuje da se na tim mestima nalazi više masnih naslaga koje to mesto čine podložnijim za celulit. Sa druge strane, muška koža je deblja pa čak i u slučajevima kada imaju podjednaku količinu masnih naslaga kao žene, muškarci izgledaju kao da nemaju celulit.

 

 

Postoji nekoliko tipova celulita
  •  Prvi stadijum je onaj u kojem celulit nije vidljiv golim okom, niti kada se koža uštine između prstiju

  •  Drugi stadijum je isto kada celulit nije vidljiv golim okom, ali se kvržice javljaju kada se koža uštine prstima

  •  Treći stadijum je onaj kada celulit nije vidljiv dok stojite, ali jeste kada sednete ili legnete i stvorite pritisak na određeni deo tela zahvaćen celulitom

  •  Četvrti stadijum u kojem se celulit vidi golim okom, bez ikakvog fizičkog uticaja na njega.

 

 

Kako se rešiti celulita

Postoji nekoliko načina da se rešite celulita. Neki su invazivni, poput maderoterapije, dok su drugi prirodni, poput vežbanja. Efikasnost načina zavisi isključivo od vas, a mi vam predlažemo da se potrudite da zdravom ishranom i vežbanjem rešite problem celulita jednom za svagda, jer je ovaj način najzdraviji i najefikasniji na duge staze.

 

 

U videu, koji se nalazi iznad ovog pasusa, videćete nekoliko vežbi koje će vam pomoći da se sa celulitom lakše izborite. Ove vežbe pogađaju upravo one delove tela koji su najčešće zahvaćeni celulitom, a iako će vam na početku to biti dosa teško, pokušajte zaista da im se posvetite, oduševićete se njihovim efektima.

Komentari (0)