Telo

"BAŠTOVANSTVO JE MOJA OPSESIJA, A ŠETNJA DVORIŠTEM GOLA JE MOJA STRAST": Ističe žena koja baštu sređuje naga 7 godina!

Ne obazire se na mišljenja komšiluka, prolaznika, niti kurira, a muž je podržava.

30.07.2024 23:15

"BAŠTOVANSTVO JE MOJA OPSESIJA, A ŠETNJA DVORIŠTEM GOLA JE MOJA STRAST": Ističe žena koja baštu sređuje naga 7 godina!
instagram-carronburley

Keron Burli (58) je majka dvoje dece i baka dvoje unučadi, koja živi u kući u južnom Jorkširu, Engleskoj, sa suprugom Rejom Klafom. Njihova četvorosobna kuća smeštena je u prelepoj bašti od 1.000 kvadratnih metara. Keron je oduvek volela baštovanstvo, ali je od 2018. godine i zvanično postala zaljubljenica u baštovanstvo bez odeće. Naime, te godine ju je prijateljica ohrabrila da se pojavi na Nacionalnom danu golih baštovana. Od tada, svaki put kada sunce zasija, ona se skida i pravac u dvorište, naravno bez ikakve odeće.

Uživanje u prirodi bez odeće

Keron uživa u svim blagodetima koje za nju ima duple benefiti. Prvo je samo baštovanstvo koje obožava i u čemu provodi najmanje 16 sati nedeljno, a drugo je sunčanje celog tela, budući da je potpuno gola. Ističe da joj se često desi da izgori, tako da više ne izlazi bez velikog šešira, naočara za sunce i kreme visokog zaštitnog faktora.

 

 

Ona tvrdi da osećaj zemlje u rukama, negovanje biljaka i sunce na svakom delu tela čine da se oseća mlađe.

- Iako su me prolaznici, komšije i kuriri upozoravali da se pokrijem, ne marim za njihove komentare. Ako je baštovanstvo moja opsesija, onda je šetnja po dvorištu dok sam gola, moja strast. Prolaznici bi morali dobro da iskrive vrat da bi me videli, tako da me to ne brine, dok komšije ne moraju da gledaju ako im smeta. Jedino vidim da problem imaju kuriri, koji ili potrče pored mene kako bi paket ostavili iza zadnjih vrata ili samo prebace paket preko ograde, ne ulazeći - objasnila je ona, a o tome je pisao i The Sun.

Bašta za ponos

Njihova bašta ima sedam terasa, uključujući fontanu, ribnjak sa mostom i vodopadom, kuhinjsku baštu i terasu sa 10 prilično visokih drveća. U bašti je i više od 100 saksija i visećih saksija, a ove godine posadili su cveće u crvenoj, pink i žutoj boji svuda po dvorištu.

 

 

 

Keron priznaje da je ranije osećala nervozu i brigu oko tuđih mišljenja, ali od kada se odlučila za golotinju u bašti, oseća se slobodno i oslobođeno. 

- Osećam toliku količinu samopouzdanja, da redovno kada čupam korov, čučim kako bih sadila cveće ili kopam zemlju totalno zaboravim da sam gola. Jedina mana su insekti, te dosadne bube koje me redovno ujedaju za grudi, ali zato sa sobom nosim kremu kojom se mažem. Priznajem da ponekad zaboravim da se namaže kremom za sunčanje ili protiv insekata, ali ovakav način života doprineo je mom povećanju samopouzdanja i osećaju slobode. Zaista zbog toga msilim da mi ljudi daju oko 40 godina, iako me svega par godina deli do 60 - istakla je ona.

 

 

Ljubav preko ograde

Svog supruga Reja upozanla je na neobičan način - "preko baštenske ograde". Naime, iako se preselila u kuću do njegove još 2007. godine, i iako su živeli tik jedno do drugog, nisu se sreli sve dok Keron nije njemu poslala poruku na aplikaciji za upoznavanje 2009. godine. Venčali su se 2019. godine, a njihovu idilu upotpunjuje činjenica da je i on zaljubljen u baštovanstvo, baš kao i njegova supruga.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)