Telo

U OVIM DRŽAVAMA ŽIVE ŽENE SA NAJVEĆIM GRUDIMA: Jedna nam se nalazi u komšiluku, pogledajte da li je Srbija na listi (FOTO)

Podaci istraživanja pokazuju podatke koji se neće svideti damama sa oblinama.

29.02.2024 21:00

U OVIM DRŽAVAMA ŽIVE ŽENE SA NAJVEĆIM GRUDIMA: Jedna nam se nalazi u komšiluku, pogledajte da li je Srbija na listi (FOTO)
shutterstock.com

Naučnici su nedavno otkrili neobičnu vezu između veličine grudi žena i zdravstvenih pokazatelja. Prema istraživanju World Data servisa, u zemljama gde je veći broj mladih žena sa obimnim grudima, situacija sa gojaznošću u ženskoj populaciji je ozbiljnija. Analitičari ističu da je važno razumeti da veličina grudi zavisi kako od genetike, tako i od telesne težine. Što više imate telesnu težinu, veće su vam grudi, ali istovremeno se povećava i rizik od bolesti poput dijabetesa tipa 2 i kardiovaskularnih oboljenja.

Veza između telesne mase i veličine grudi

Analitičari su koristili veličine grudnjaka (A, B, C, D) kao jedinice mere kako bi istražili ovu neobičnu vezu. Takođe su uzeli u obzir prosečan indeks telesne mase u različitim zemljama kako bi bolje razumeli povezanost između telesne mase i veličine grudi. Prekomerna težina se definiše kao BMI od 25 do 29,9, dok je gojaznost prisutna kod osoba sa BMI vrednošću od 30 i više, piše muški magazin.


Ovo istraživanje pruža zanimljiv uvid u kompleksnu vezu između telesne težine, veličine grudi i zdravlja žena širom sveta. Naučnici ističu važnost edukacije o zdravim životnim navikama kako bi se smanjila stopa gojaznosti i time i rizik od različitih bolesti.

shutterstock.com

Žena sa velikim grudima žive u ovim državama sveta

 

Dakle, ovako izgleda rangiranje:

Norveška: C-D (BMI - 26,2)

Luksemburg: C (25,7)

Island: C (25,6)

SAD: sa (29,0)

Velika Britanija: C (27,1)

Venecuela: B-C (26,9)

Kolumbija: B-C (26,7)

Švedska: B-C (25,4)

Holandija: B-C (25,3)

Kanada: B-C (26,7)

Rusija: B-C (26,7)

Poljska: B-C (26.1)

Bugarska: B-C (25,9)

Finska: B-C (25,7)

Danska: B-C (24,6)

Turska: B (28,8)

Novi Zeland: B (28,0)

Irska: B (27,1)

Hrvatska: B (26,9)

Australija: B (26,8)

 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)