Telo

IMATE MALE GRUDI ILI SALO NA STOMAKU A TREBA DA SE SKINETE NA PLAŽI: Bez brige, uz ove trikove izaberite kupaći kostim koji će laskati vašoj figuri (FOTO)

Odabir između bikinija, jednodelnog i dubljeg donjeg dela zavisi šta želite da sakrije a šta da istaknete na svom telu.

22.07.2023 16:00

IMATE MALE GRUDI ILI SALO NA STOMAKU A TREBA DA SE SKINETE NA PLAŽI: Bez brige, uz ove trikove izaberite kupaći kostim koji će laskati vašoj figuri (FOTO)
Foto: Shutterstock

Tropske temperature izmamile su mnoge žene na bazene, jezera ili morske plaže. Međutim, odlazak na kupanje za mnoge dame je noćna mora posebno ako imaju višak kilograma. Večita dilema kako se skinuti u kupaći kostim  kad znamo da naše telo nije ni blizu današnjih standarda lepote.  

Kako ističu modni stručnjaci, bez obzira za koji model kupaćeg kostima odaberete, samopouzdanje je ključno za dobar izgled čak i na plaži. Naravno, da biste se osećali dobro u sopstvenoj kožu važno je odabrati pravi kupaći kostim u zavisnosti od oblika tela. Dobar kupaći će sakriti male nesavršenosti na vašpem telu a istaći ono što je lepo. 

Srećna Republika vam otkriva koji su modeli ku paćih kostima u trendu ovo leto i kako da odaberete najbolji model u skladu sa vašim telom. 

1. Kruškast oblik tela

 

 

Žene ovakve građe imaju šire bokove nego ramena. Za njih su idealni klasični modeli i to što jednostavniji. Najbolji gornji delovi su oni koji se vezuju oko vrata, jer takav način vezivanja vizuelno širi ramena. Odličan izbor su gornji delovi sa korpama, trakicama i detaljima na dekolteu. Devojke jačih bokova treba da biraju veći donji deo u tamnijim bojama. Donji deo kupaćeg, treba da bude malo dublji, a nećete pogrešiti ni ukoliko se odlučite za šorts. Duboki ili retro donji delovi su posebno aktuelni ove sezone, pa izaberite neki po vašem ukusu.

2. Jabučasti oblik tela

 

 

Žene koje imaju ovaj tip građe imaju veće grudi i šira ramena, a uže kukove, slabo izražen struk i tanke noge. Ako spadate u ovu grupu, treba da birate kostime koji su ojačani u gornjem delu. Izbegavajte kupaće kostime dubokog dekoltea i bikini gaćice. Telo u obliku jabuke podrazumeva veći stomak, pa nećete pogrešiti ako kupite jednodelni kupaći kostim sa posebnim detaljima koji se nalaze u delu stomaka. Takođe se preporučuje da žene u gornjem delu tela izaberu top koji se ne vezuje oko vrata ili sportski gornji deo, a akcenat da stave na donjem delu kupaćeg kostima.

3. Peščani sat

 

 

Devojke sa građom peščanog sata imaju uzan struk i istaknute obline kako u grudima tako i bokovima. Za ovakav oblik neophodan je kupaći kostim koji će popuniti nedostatke, a obline držati na svom mestu. Idealan je odabir dvodelnog kupaćeg kostima u vidu bikinija, gde je gornji deo u obliku trouglića, a donji se vezuje na bokovima. Ovakav oblik tela se trenutno smatra veoma atraktivnim pa ukoliko nemate problem sa stomakom, a imate veće grudi i bokove, vi ste jedna od srećnica, jer trendovi idu u vašu korist. Međutim ako su vaše grudi više istaknute, gornji deo bi trebalo da bude u tamnijim bojama i naravno, dodatno učvršćen. Preporuka su i jednodelni kupaći kostimi. Oni odlično stoje ženama istaknutih oblina jer prekrivaju nedostatke, a vizualno izdužuju noge. 

4. Male grudi

 

 

Pogotovo kad je veličina grudi u pitanju, prikladan kupaći kostim čini čuda. On može vizualno povećati grudi, ali ih i smanjiti. Najbolji izbor za žene malih grudi jeste dvodelni kupaći kostimi jakih i upadljivih boja. Takođe, odličan izbor je da gornji deo bude dodatno ukrašen naborima, cvetićima, karnerima, neobičnim geometrijskim oblicima, raznim prugama i šarama. Neizostavni su oni modeli čiji je gornji deo postavljen i ima “push up” efekt. Izbegavajte jednobojne nepostavljene trougliće kao i tanke trake koje će samo slepiti vaše grudi.

5. Velike grudi

 

 

Ako imate velike grudi, za vas je idealan model klasičnog gornjeg dela koji je dodatno učvršćen i sa potporom koja daje oblik grudima. Bikinije s trakama kao i trouglaste modele treba izbegavati, kao i one sa naborima i upadljivim uzorcima. Možete izabrati i jednodelne i dvodelne modele. U slučaju dvodelnog kupaćeg, gornji deo bi trebalo da ima dodatnu traku ispod grudi, debele brtele i preporučljivu žicu, tačnije model poput klasičnog brushaltera je savršen za vas.

6. Atletska građa

 

 

Ova građa podrazumeva šira ramena, uže kukove i mišićave noge. Ukoliko ste ovako građeni, birajte kostime, ženstvenijeg, upečatljivog printa i detaljia. Da biste istakli kukove, donji deo vašeg kupaćeg kostima treba blago da se sužava na dole sa zadnje strane, a kukovi treba da budu ukrašeni nekim zanimljivim detaljima. Ramena će izgledati lepše i ženstvenije ukoliko koristite korpice i jastučiće u gornjem delu. Birajte one kupaće kostime sa printom, prelicama i sa dosta detalja. Izbegavajte sportske kupaće kostime, sem ukoliko nije to vaš izbor. Sportski kupaći će svakako savršeno stajati atletskoj građi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)