Telo

AKO PO NOGAMA IMATE OVO DEFINITIVNO IH POGREŠNO BRIJETE! Evo kako se pravilno uklanjaju dlake! (VIDEO)

Dr Farzan je na svom nalogu na TikToku podelila savet za koji tvrdi da sigurno donosi rezultate.

01.05.2023 16:01

AKO PO NOGAMA IMATE OVO DEFINITIVNO IH POGREŠNO BRIJETE! Evo kako se pravilno uklanjaju dlake! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/dr.farzan

Nežne i negovane noge su cilj svake dame i sa dolaskom lepšeg vremena svaka od nas se trudi da o njima vodi računa što je najbolje moguće. Iako topli dani tek predstoje, kao i potamnjivanje kože, već sada treba posebno obratiti pažnju na njih dok su još bele i dok se na njima vidi pa skoro svaka nesavršenost.

Ako vam se čini da vam je izgled nogu u poslednje vreme prilično ružan i da ste ušli u začarani krug sa prištićima i uraslim dlakama, a pravi razlog ne znate, trebalo bi da promenite način njihovog uklanjanja, odnosno, ako ih brijete, da promenite tehniku kako to radite.

Naime, kako u objavi na svom profilu na TikToku tvrdi doktorka Farzan, pojava crvenih tačkica i uraslih dlaka na nogama posledica su, pre svega, pogrešnog brijanja.

Printscreen/TikTok/dr.farzan

Urasle dlake i izbočine mogu nastati zbog pogrešnog brijanja, tvrdi dr Farzan 

Većina žena prilikom brijanja povlači brijač u suprotnu stranu od rasta dlake, jer će na taj način koža biti bolje obrijana i efekat će biti vidljiviji. Činjenica je, međutim, da se na taj način, navodi doktorka, zapravo može stvoriti mnoštvo izbočina, posekotina, uraslih dlaka i neizbežnih crvenih tačkica koje nikako da se zaleče. Da biste izbegli takvu situaciju dr Farzan napominje da je najbolji način brijati noge prema u pravcu rasta dlake, odnosno povlačiti brijač niz nogu. Tako ćete izbeći ovakve neželjene posledice, a vaše noge će na duže staze biti lepe i glatke.

Ovaj snimak je na TikTok mreži lajkovalo blizu 750 000 korisnika.

- Dajte nam solucije, ne probleme -

- Ja sam sa ovim rođena! -

@dr.farzan Shaving against the grain of hair supposedly gives a closer shave, but it also increases the risk of cuts and bumps and ingrown hairs. It's best to start by shaving down the leg, in the direction of the hair's growth. #ingrownhair #shaving #bumpyskin #shavingtips ♬ original sound - ob1wans ✧

- Velika nesigurnost, brate -

- I kako da ja izađem iz ove situacije? -

- Nikada se više neću brijati - komentarisali su korisnici mreže.

Pojedini Tiktokeri su tražili savet za proizvode koji bi pomogli u rešavanju problema, na šta je jedna Tiktokerka rekla da ne brije noge i da ima isti problem. Mnogi su se osvrnuli na to da se na TikToku mogu naći sjajna rešenja i trikovi za neke naše svakodnevne rutine, ali su neki takođe istakli da se, vodeći se svim tim savetima, ispostavlja da ništa ne radimo kako treba.

Vredi pokušati jer, kako ćemo znati ako ne probamo?!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)