Telo

STRUČNJACI OTKRIVAJU TRIKOVE UZ POMOĆU KOJIH ĆETE ZABLISTATI NA VENČANJU: Evo koje tretmane nikako ne smete raditi pred svadbu (FOTO)

Pripreme počinju i po nekoliko meseci pre vašeg posebnog dana kako ne biste imali nepredviđenih situacija.

16.05.2023 10:01

STRUČNJACI OTKRIVAJU TRIKOVE UZ POMOĆU KOJIH ĆETE ZABLISTATI NA VENČANJU: Evo koje tretmane nikako ne smete raditi pred svadbu (FOTO)
shutterstock.com

Možda niste ljubitelj šminke ili posebno ne negujete svoju kožu, međutim, priznaćete da kao nevesta želite da zablistate na svom najvažnijem danu. Iako se svima čini da su frizura i kosa ono o čemu mlada treba da razmišlja činjenica je da su tu i nokti kao i nega kože koji su veoma važni kako bi izgled bio kompletan.

Potrebno je mnoštvo koraka kako bi se pripremili na pravi način za svoje venčanje, međutim, stručnjaci napominju da je pet osnovnih trikova koje ćete slediti, dovoljno kako biste zablistale pre nego izgovorite sudbonosno "da".

Nega kože

Stručnjaci napominju da na kožu pre šminkanja treba gledati kao na prazno platno. Pre nanošenja bilo kakve šminke moramo biti sigurni da je lice čisto i pripremljeno za držanje svih proizvoda koje ćemo naneti. Hidratacija je veoma važno tako da je to prvi i osnovni korak u nezi i pripremi kože, jer naše lice treba da bude gipko i hidratizovano.

shutterstock.com

Da bi vam koža bila besprekorna, stručnjaci savetuju da na vreme počnete sa njenom negom i pripremom

Najbolje je rutinu nege započeti godinu dana pre venčanja kako bi koža imala dovoljno vremena da se prilagodi novim proizvodima. Takođe, poželjno je posetiti dermatologa koji će rešiti vaše eventualne probleme sa kožom poput akni, psorijaze ili rozacea. Hemijski piling bi buduće neveste trebale da urade šest meseci pre svadbe u slučaju da dožive neku lergijsku reakciju.

Saveti za šminkanje

Svi mi imamo različit tip kože zato su i proizvodi za šminkanje tako namenjeni. Neki sadrže hijalurosku kiselinu i ceramide za suvu kožu, dok su drugi napravljeni posebno za masan tip kože. Zbog toga je važno odabrati šminku koja odgovara vašem tipu kože. Za buduće mlade koje imaju suvu kožu najbolji je hidratantni prajmer da se izbegne perutanje, navodi Brides.com.

Ako ipak imate masnu kožu, ispod pudera je najbolje da koristite serum za matiranje ili prajmer protiv sjaja da biste obezbedili sjajan ten tokom celog dana. Šminkerka Dženin Lobel navodi kako se treba voditi klasičnim stilom kada je šminkanje u pitanju i da izbegavamo trendove sezone.

- Bezvremenost je ključna. Volećete svoje fotografije i godinama kasnije. Preporučujem da uradite probno šminkanje dan pre venčanja, a ako imate puder i korektor za koje znate da vam odgovaraju, pokažite šminkeru da li ga imate za taj dan - objašnjava ona.

Nega kose

Nemojte farbati ili drastično šišati kosu nakon što ste imali probu sa profesionalnim stilistom. Proba je zamišljena da kreira izgled za taj dan i ako napravite značajne promene može biti drugačijih rezultata od onih kakve ste zamislili. Ako ipak morate da promenite frizuru nakon probe o tom obavestite svog frizera što pre. 

shutterstock.com

Frizura je posebno važna, pa je najbolje uraditi probu dan pre venčanja

Neveste treba da izbegavaju proizvode sa jakim hemikalijama i kosa bi trebalo da bude hidrirana, a to ćete najbolje postići korišćenjem maski za kosu kao i balzama koji će omogućiti da vaša kosa bude sjajna i raščešljana. 

Nega noktiju

Većina nevesta ima zakazan termin za nokte za venčanje i oslanjaju se na to bez da urade probu noktiju i vide kako će izgledati dizajn za njihov najvažniji dan. Imajte u vidu da nokte treba negovati i ranije, ne samo kada dođe dan venčanja, jer da bi izbegli zanoktice i ispucale nokte važno je da ih negujete uljem, pa čak i godinu dana pre venčanja. Takođe je važno da izbegnete radove koji zahtevaju čišćenje ili nešto grubo rukama, barem da nije preblizu venčanju, jer vam može oljuštiti lak na noktima ili u gorem slučaju polomiti nokat.

Pixabay

Najbolje je uraditi probne nokte kako bi videli kako bi dizajn izgledao na venčanju

Saveti za lepotu u poslednjem trenutku

Iako mislite da ste se pripremili na pravi način i prošli sve korake za negu za venčanje, postoje i neki trikovi koje treba znati čak i u poslednjem trenutku. Vaša podloga bi trebalo da blista, a korišćenje hajlajtera na jagodicama i nosu može vašem licu dati poseban sjaj. 

Hajlajter na čelu ili nekim drugim delovima može biti potpuni promašaj jer vaše lice na fotografijama može izgledati masno. Obrve možete da stilizujete uz pomoć dve olovke svetlije i tamnije. Svetliju za deo gde je manje dlačica i tamniji gde su obrve gušće. Kada su ruževi u pitanju Lobel preporučuje korišćenje olovke za usne u prirodnoj boji i to duž celih usana da biste ispravili i proširili oblik vaših usana, ali ispunjavajući i centar.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)