Šminka

DA LI STE ZNALE DA SE POMOĆU SELOTEJPA SAVRŠENO MOGU ISCRTATI OČI? Nema više mrlja od ajlajnera, on ih skida u trenu! (VIDEO)

Trik koji je jedna korisnica TikToka podelila sa svojim pratiocima na toj društvenoj mreži oduševio je mnoge dame.

20.12.2022 20:24

DA LI STE ZNALE DA SE POMOĆU SELOTEJPA SAVRŠENO MOGU ISCRTATI OČI? Nema više mrlja od ajlajnera, on ih skida u trenu! (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/yannina_b

Ajlajner su u prošlom veku ispromovisale čuvene lepotice Sofija Loren i Odri Hepbernpokazavši kako ženske oči mogu delovati mačkasto uz jednostavnu tehniku šminkanja tom olovkom. Međutim, iako je danas taj trend u jeku i mnoge žene su već perfektno uvežbale veštinu iscrtavanja očiju ajlajnerm, ima i onih koje se i dalje ne upuštaju u taj izazov, ističući kako to zahteva mirnu ruku i poseban oblik očiju.

Istina, ajlajner je veoma nezgodan ukoliko ne znate da ga nanesete, zato što može da smanji vizuelno vaše oko ili da još više istakne vaše spuštene kapke. Stručnjaci napominju da se prilikom šminkanja prstima ne zateže koža prema gore kako biste iscrtali ajlajner, niti da po svaku cenu uokvirujete gornji deo kapka olovkom jer to "ne trpi" svako lice. U suprotnom možete izgledati komično.

Ipak, i kada je neko vešt u iscrtavanju očiju, dogodi se da pretera ili krivudavo povuče liniju, pa sve krene po zlu. U tom slučaju, naročito ako je žurba, zna da uhvati panika, jer žene znaju da uklanjanje te mrlje ili loše iscrtane linije može da potraje. Shodno tome, neke žene su odlučile da eksperimentišu i da odbace micelarne vode, vlažne maramice, pa su pronašle drugo rešenje. U pitanju je selotejlp. Da, dobro ste pročitali - tračica selotejpa čini čuda. Verovatno mnoge dame koje su izveštene u šminkanju znaju da ga neki šminkeri koriste kako bi napravili ivicu oka prilikom šminkanja, međutim, selotejp sada radi na drugi način.

Kao što se vidi iz priloženog, dovoljno je tračicu naneti na pogrešno iscrtani deo oka, zalepiti je i povući. Najbolje je to učiniti dok je šminka još sveža. Tračica će povući sve što ne treba i eto uklonjene šminke. Taj trik je na TikToku oduševio dame. 

- Šta? To je sve što želim da znam! -

- Neverovatan trik! Hvala! -

- Menjač igre - 

- Ovo je zaista od pomoći, ja sam loša u šminkanju kada stavljam ajlajner to je neuspešno, ne iscrtam nikada oči isto - komentarisale su korisnice Tiktoka.

Snimak je pogledan 6,9 miliona puta, a dame su bile oduševljene zbog nesebičnog deljenja tog saveta. Neke od njih su rekle kako su znale za to, međutim, većina je ostala zatečena, rekavši da je to pravo otkriće koje će im značajno skratiti muke tokom šminkanja i pomoći da poprave tamo gde greše.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)