Moda

Obucite se tako da BUDETE VITKI! Saveti modnih stručnjaka koji će vas oduševiti

Svaka žena može uz malo truda da izgleda vitko i lepo iako možda nije vlasnica neke zavidne figure. Od toga je deli samo nekoliko jednstavnih koraka kojih se treba držati, savetuju stručnjaci.

08.09.2022 13:00

Obucite se tako da BUDETE VITKI! Saveti modnih stručnjaka koji će vas oduševiti
Printscreen/TikTok/jendeolive

Koliko god se dame trudile da izgledaju u nekoj odeći lepo i atraktivno, većini ne polazi to za rukom, pa dobiju kontraefekat. Nekome je to problem zbog viška kilograma, druge dame muku muče sa konstitucijom gde su pojedini delovi tela izraženiji, pa je svaki odabir odeće poseban izazov.  Ipak postoji "srećno" rešenje da se neki nedostaci mogu vizuelno prikriti, te da svaka dama može da izgleda barem malo vitkije od svoje regularne figure.

Visok struk

Osnovno pravilo kojeg se drži poznati modni stručnjak Džen de Oliveira, a koje je podelila sa svojim pratiocima na TikToku je - dužina. Ona je savetovala dame da se uvek radije odluče za pantalone visokog struka, jer sa njima ne mogu da pogreše i da one izdužuju svaku figuru, te da će tako skrenuti pažnju sa kritičnih tačaka. Mnogi brendovi poslednjih sezona forsiraju modele pantalona i farmerki sa dužim strukom, jer u njima žene izgledaju najženstvenije i najskladnije.

Jednobojan stil

Iako se mnoge dame radije odlučuju za prugaste ili cvetne dezene, a možda i jednostavno vole mešavinu više boja, jednobojan stil je ipak bolji izbor. Modna stručnjakinja u svom videu dodaje da monohromatski ili jednobojan stil upotpunjuje efekat i utisak da ste vitkiji nego što jeste i ako nosite odeću u jednoj boji, uključujući cipele, izgledaćete mnogo skladnije i lepše.

 

 

Majice sa V izrezom

Iako se većina žena radije odlučuje za majice sa T ili okruglim izrezom, te smatraju kako one sa lepšim dekolteom oblače V izrez, on je zapravo pravi pogodak  za izgled vitke figure. Njegov efekat strelice drži fokus na vertiklanoj liniji tela, što automatski izdužuje vašu figuru. Takođe, odeća midi dužine koja je lepa alternativa olovka suknjama, izdužuje vaše telo i prikazuje vas vitkim.

Dobra obuća

Obuća u boji kože je prema rečima Džen pun pogodak, jer izdužuje noge, a ukoliko se na primer odlučite za tamne salonke, onda je još bolje da upotpunite stil crnim hulahopkama, što će dati poseban pečat vašem izgledu.

Mnogi korisnici mreže bili su oduševljeni i zahvalni na ovim trikovima, jer je nekima zaista bio potreban savet kako odeću uskladiti sa figurom, naročito jer su neka veličina koja odudara od standardne.

 

 

Oliveira je podelila i druge zanimljive autfite, a u jednom je objasnila da je i balans u oblačenju najbitniji. Pod tim misli da ukoliko obučete uske pantalone ili helanke, gornji deo odeće bude glomazniji i širi ili obrnuto. Ako nosite neku usku majicu ili bluzu, možete iskombinovati slobodno široke pantalone.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)