Moda

BALENSIJAGA se ne zaustavlja! Ovaj put papreno skupe minđuše, koje možete i sami napraviti

U nizu bizarnosti poznati francuski brend šokirao je javnost svojim novim idejama za kreacije i inovativnost opet pokazao na pomalo čudan način. Mnogi su se zapitali da li su oni modni brend ili im je svrha socijalno eksperimentisanje?

18.08.2022 17:00

BALENSIJAGA se ne zaustavlja! Ovaj put papreno skupe minđuše, koje možete i sami napraviti
Foto: matchesfashion.com

Mnogi modni brendovi koriste svoje ime kako bi plasirali bizarnosti svojim kupcima i na taj način izvukli novac od njih, iako su godinama gradili svoje ime. Da li cilj opravdava sredstvo postavlja se pitanje kada je  reč o francuskoj modnoj liniji "Balensijaga", čije je ime toliko isforsirano i precenjeno, da često omamljeni kupci hrle da kupe njihov proizvod vođeni imenom brenda, ne obzirući se previše na to šta kupuju.

U nizu skandaloznih "kreacija" poput pocepanih patika i kesa za smeće koje prodaju po vrtoglavoj ceni, u asortimanu ovog brenda našao se novi proizvod, koji je, malo je reći, šokirao kupce. U pitanju su minđuše napravljene od pertli, crno bele - boje, vezane u mašnu, koje se prodaju za 250 dolara.

Brend je kritikovan na društvenim mrežama zbog toga što nisu u kontaktu sa stvarnošću i zbog bizarnosti koje plasiraju na tržištu.

 

 

- Balensijaga pokušava da vidi šta može da izvuče ...i svaki put pobeđuju u tome. – komentarisao je jedan korisnik na Tviteru.

Drugi su se osvrnuli da francuski brend pokušava da obmane naročito bogatu decu koja su zaluđena markiranom odećom kako bi im prodala „smeće“.

Besmisao kreacije pokazao je i poznati influenser Vijardi koji je poznat po sarkazmu na društvenim mrežama, te je sarkastično kompaniji ponudio svoje usluge istakavši kako ova modna kuća može imati dobrobiti od njegovih „besmislenih“ ideja koje je prezentovao svojim pratiocima.

Prvo je stavio masku na glavu, poput kape i pokazao da se može koristiti i na taj način. Revoltiranost je išla dalje pa je uzeo kaiš i stavio ga poput ogrlice oko vrata , rekavši da mu i to može biti svrha, pa su se ideje nizale i nizale. Mnogi su bili čak oduševljeni njegovim predlozima.

 

@whiteyardie I want a job please @balenciaga ♬ original sound - whiteyardie

 

- Bolje zaštiti autorstvo za taj držač za naočare. – prokomentarisao je jedan korisnik.

- Ja sam 100 posto siguran da oni nisu modni brend, već da samo sprovode socijalne eksperimente. - nadovezao se drugi. 

"Balensijaga" se vodi mišlju da je i loša reklama dobra reklama, te se ne osvrće puno na kritike javnosti već grabi punim koracima ka novim bizrnostima i besmicliama koje će svakako naći put do svog kupca.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)