Moda

Balensiaga sad PRODAJE I KESE ZA ĐUBRE ZA BASNOSLOVNU SUMU! Ako želite da smeće iznosite sa stilom, ovoliko morate da platite!

Poznati modni brend je i ranije iznenađivao ljude svojim kreacijama, ali sada je definitivno pomerio sve granice.

08.08.2022 18:00

Balensiaga sad PRODAJE I KESE ZA ĐUBRE ZA BASNOSLOVNU SUMU! Ako želite da smeće iznosite sa stilom, ovoliko morate da platite!
shutterstock.com

Bizarnostima nikada kraja kada je u pitanju industrija mode. Naime, iako smo već navikli na inovativnost i "kreativnost" mnogobrojnih modnih dizajnera širom planete, kao i na činjenicu da oni inspiraciju za svoje modele pronalaze u najneobičnijim motivima, mnogi su nas u proteklom periodu ipak iznenadili cenama koje su formirali za svoje "inovacje". Za pojedine se mnogi pitaju da li im je uopšte i mesto u svetu mode.

Svetska javnost je ostala šokirana videvši šta jedan od najpoznatijih i trenutno najaktuelnijih ekskluzivnih modnih brendova lansira i to papreno naplaćuje. Po sredi je činjenica da čuveni dizajner Demna Gvasalija ne krije afinitete ka ekstremima, pa je ovog puta na Balensijaginoj reviji u Parizu za zimu 2022. predstavio svoju novu kreaciju - vreće za đubre.

Atmosfera i ceo ambijet na kom su one prikazane bio je, složili su se mnogi, krajnje idiličan. Modeli su ih nosili u rukama šetajući po pisti koja je bila prekrivena snegom. Revija je bila posvećena klimatskoj krizi i ratu u Ukrajini, a modeli vreća za odlaganje otpada prikupili su i pozitivne i negativne komentare.

Ono što je ipak mnoge u celoj priči šokiralo jeste da se one prodaju za vrtoglavih 1.790. dolara. Iako bi neki to opravdali "jačinom" imena tj. brenda koji kese nose, mnogi su iskazali negodovanje i zgražavanje zbog bahatosti dizajnera

Proizvod, inače, dolazi u tri boje i to u crnoj, beloj i plavoj, sa sve vezicama pri vrhu ruba. Nazvan je simbolično - "torbica za smeće".

Oni koji nisu krili nezadovoljstvo proizvodom i bahatom cenom, iskoristili su priliku da podele post na društvenim mrežama i pokažu kako te vreće zapravo izgledaju. Složili su se u tome da one ne samo što imaju funkciju za odlaganje otpada, već su i same "otpad".

Sa druge strane, upitan šta misli o svojoj "kreaciji", dizajner Demna je za WWD odgovorio na sebi svojstven provokativan način.

- Nisam mogao da propustim priliku da napravim najskuplju torbu za smeće na svetu, jer, ko ne voli modni skandal? - poručio je on. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)