Moda

OVO RETKO KO ZNA: 15 osnovnih stilova sukanja!

One svakom autfitu dodaju dozu glamura i elegancije i simbol su ženstvenosti. Suknje su sinonim za klasiku a mi vam predstavljamo najpoznatije krojeve ovog komada odeće.

08.03.2022 23:00

OVO RETKO KO ZNA: 15 osnovnih stilova sukanja!
pexels.com

Ukoliko niste sigurne koji model suknje je baš za vas, portal Srećna Republika je tu da vam otkrije najpopularnije stilove ovog odevnog komada.

1. Peplum suknja je spoj razigranosti i strogog kroja. Idealna je za neke svečanosti jer će postati fokusna tačka vaše odevne kombinacije.

2. Balon suknja u kombinaciji sa nekim sjajnim materijalom, poput satena ili svile, je idealna za neke posebne trenutke. Njen oblik je idealan jer ističe sjaj i luksuz tkanine od koje je sašivena.

3. Tutu ili baletska suknja od tila je dobila najvećeg promotere u liku Keri Bredšo. U spoju sa običnom majicom kratkih rukava ili elegantnom košuljom ova suknja dolazi do izražaja.

4. Plisirana suknja je sve prisutnija na modnom nebu samo u različitom ruku. U pastelnim bojama proleća, na tufne ili pak od blistavih metalik materijala, ovaj kroj je modni evergrin.

5. Suknja A kroja je idealna za sve oblike tela jer ističe najuži deo ženske siluete, struk. Na ovaj način se postiže figura peščanog sata, koja se smatra najženstvenijom.

6. Suknja ravnog kroja je sinonim poslovnog odevanja. Primerena, smerna, elegantna i ženstvena, ona je deo uniforme mnogih dama na radnom mestu. Popularizovale su je uvek lepe i doterane stjuardese.

7. Olovka suknje su idealne za isticanje ženskih oblina, u isto vreme čedna zbog svoje dužine i senzualna zbog svog pripijenog kroja.

8. Trapez suknja je mladalačka i idelana za kombinovanje sa različitim vrstama odeće. Sa patikama za opušteni i svakodnevni izgled ili sa čizmama iznad kolena za večernji izlazak.

9. Gloh suknja ili suknja punog kruga je lepršava i idealna za postizanje “wow” efekta. Sa štiklama ili baletankama, uz svilenu košulju ili rolku i beretku, mogućnosti su beskonačne.

10. Suknja na preklop je dobila na popularnosti zahvaljujući kreatorki Dajen von Firstenburg, koja je sedamdesetih godina napravila odevni komad koji je svaka žena zavolela.

11. Gode suknja je komad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nalik na sirena kroj haljine, ona se u kolenima sužava a pažnju privlači trouglastim proširenjima sa strane koji joj daju dodatnu dimenziju.

12. Lala suknja je idealna za proleće. Obaj kroj, koji je spoj suknje na preklop i olovka suknje, u isto vreme je razigran i seksipilan, jer ističe i pokriva taman koliko treba.

13. Slojevita suknja sa volanima i karnerima je idealna za sve one dame koje naginju ka boho stilu. Vizuelno će vas izdužiti a njena duža varijanta deluje impresivno i poput svečane haljine.

14. Suknja-pantalone su pravi primer spoja lepog i korisnog. Elegantne i ženstvene poput suknje ali praktične i univerzalne kao pantalone.

15. Asimetrična suknja je pravi ukusni zalogajčić za sve modne znalce. Njen atipičan izgled sam po sebi privlači pažnju te se savetuje da je kombinujete uz jednostavnije krojeve i boje gornjeg dela.

Komentari (0)