Moda

Andreja Đoković - IZ MOG UGLA: Srpkinje su uvek u trendu, a jedina greška im je...

Modna dizajnerka kaže da naše žene nimalo ne zaostaju za svetskim modnim trendovima, a otkriva u kojoj zemlji žive najbolje stilizovane devojke.

17.02.2022 20:00

Andreja Đoković - IZ MOG UGLA: Srpkinje su uvek u trendu, a jedina greška im je...
Srećna republika

Stilistkinja i modna dizajnerka Andreja Đoković u svojoj rubrici "Iz mog ugla" otkriva čitaocima portala Srećna Republika kako stoje žene sa naših prostora kada je modni svet u pitanju, ali i koja je to greška koju najčešće prave kada se oblače. 

Otkriva i koje su to poznate ličnosti koje imaju najviše stila.

Kako se odevaju Srpkinje u odnosu na svet?

- Mogu da kažem da naše žene u velikoj meri prate trendove i brzo ih prihvataju i primenjuju. Tako da ni malo ne zaostajemo za svetom.

U kojoj zemlji su najbolje stilizovane žene?

- Definitivno je to Italija, zemlja mode i stila. Italijani to iznose i kombinuju na jedan način na koji retko ko drugi ume, od uklapanja boja do krojeva kod njih preovlađuje urbano-poslovni stil. Parižanke su takođe poznate po noti ženstvenosti i elegancije, zatim Njujork gde je zastupnjen jako urbani stil.

Koja je najčešća greška naših devojaka kada se stilizuju?

- Postoji veliki broj žena koje imaju problem sa kombinovanjem i preterivanjem, da što više stvari stave na sebe.Tajna leži u jednostavnosti i ne preterivanju.

 

 

Koja je loša strana mode u inostranstvu?

- Ne bih rekla da postoji neka losa strana, moja zamerka je samo ubrzani način na koji se moda razvija. Na primer, na dva meseca imate novi model torbe koji je nekada izlazio jednom godišnje. Zato ne treba slepo pratiti i kupovati trendseterske komade već klasiku koja je neprolazna.

Koja naša poznata ličnost ima besprekoran izgled, a koja strana ličnost?

- Možda bih izdvojila Severinu kao ženu sa najviše stila, a što se inostranstva tiče Viktorija Bekam.

 

 

Koji komadi su obavezni u ormaru žene sa stilom?

- Treba kupovati klasiku svedenih modela i krojeva, dobro krojeno žensko odelo, haljina kroja koji nam najbolje stoji, košulja bela koja uvek može da se ukombinuje sa pantalonama ili džinsom, kaput u zimskim danima i naravno sezonske komade koji se nose te sezone da upotpune stil i daju svežinu.

 

 

 

Komentari (0)