Moda

LEPOTICA OD 60 GODINA IZ BUENOS AJRESA OSTALA BEZ KRUNE: Na izboru za Mis Argentine izgledala je kao milion dolara, evo šta se dogodilo! (FOTO+VIDEO)

Alehandra je zauvek promenila istoriju takmičenja.

26.05.2024 14:30

LEPOTICA OD 60 GODINA IZ BUENOS AJRESA OSTALA BEZ KRUNE: Na izboru za Mis Argentine izgledala je kao milion dolara, evo šta se dogodilo! (FOTO+VIDEO)
Printscreen/https://www.instagram.com/miss.universo_buenos_aires/

Alehandra Marisa Rodrigez (60) nedavno je ponela lentu Mis Buenos Ajresa i time se kvalifikovala za takmičenje Miss Universe Argentine. Svojom lepotom i gracioznošću ona je bez problema parirala i tri puta mlađim devojkama.

Nakon što je prošle godine ukinuta starosna granica od 18 i 28 godina, ova dama na pragu 7 decenije se odvažila da stane na crtu mlađim devojkama i pokaže kakve lepotice ima Argentina i među starijim pripadnicama lepšeg pola.

Iako ona nije stigla do krune Mis Argentine ova pravnica i novinarka je kući ponela laskavu titulu "najbolje lice" jednu od nekoliko kategorija takmičenja. Alehandra je ponenela i laskave titule za najbolje prezentovanje večernje haljine i najbolji i najelegantniji kupaći kostim, prenosi yahoo.

 

 

Lepotica se zahvalila svima koji su joj pružili podršku nakon pobede na takmičenju u Buenos Ajresu. Njena tadašnja pobeda izazvala je veliku medijsku pažnju širom svetra i donela joj globalnu slavu o kakvoj nije mogla ni da sanja.

Rodrigezova je ženama dala savete o hidratantnim kremama kako da postignu glatko i lepo lice, a ona sama je najbolji dokaz da su godine samo broj, prenosi taj portal.

- Za mene je ovo bila avantura i nisam očekivala ništa drugo sem izazova. Kao rezultat onoga što mi se desilo verujem da su se otvorila nova vrata za mnoge druge žene u zrelim godinama kojima možda nije bilo lako - rekla je ona agenciji Associated press nakon izbora za najlepšu ženu Argentine. 

 

 

Tom prilikom je nosila crvenu haljinu sa prorezima. Za izlazak na pisu u kupaćem kostimu je odabrala jednostavan, ali efektan jednodelni model koji je upotpunila šalom koji prebacila preko ramena, što je publiku oduševilo, pa je dočekana i ispraćena ovacijama sa piste. 

Ipak, laskavu titulu najlepše žene Argentine ponela je Magali Benejam koja je iza sebe ostavila 27 takmičarki. Ona će predstavljati Argentinu u Meksiko Sitiju na izboru za Mis Sveta koje će biti održano u novembru. 

Ukidanje starosne granice za prijavljivanje žena smatra se jednim od najvećih dostignuća žena savremenog doba i upoređuje se sa čuvenim pokretom i paljenjem grudnjaka daleke 1968. godine.

 

 

Izbor za Mis već decenija se opisuje kao ekstravagancija neudatih žena u kasnim tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, koje se šepure kako bi pokazale lepotu. Međutim, izbor je vremenom prerastao u globalni fenomen i često je odskočna daska za karijeru lepotica u šou biznisu. 

Do sad su odolevali brojnim kritikama i pokušajima da promene proprozije kako bi se dopustilo i drugim ženama da učestvju. Ali, sve do sada i ukidanja starosne granice u Argentini, to se nije dogodilo, pa je samo učešće Alehandre istorijska prekretnica. 

 

Iako je učešće Rodrigezove na ovom takmičenju pozdravilo mnogo žena, druge su rekle da i ona uprkos svojim godinama postavlja nerealne standarde lepote za starije žene. Lala Paskinaveli argentinska feministkinja je rekla kako ovakav potez doprinosi tome da svaka žena misli kako treba tako da izgleda ako ima 60 godina kao da ima 25 godina.

- A ako nije tako, to znači da žene nisu dovoljno voljne da se žrtvuju - poručila je Lala.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)