Moda

MET GALA 2024: Svi detalji glamurozne modne smotre, cena ulaznice kao garsonjera u Beogradu (FOTO)

Večeras će sve pči biti uprte u zvezde koje će prošetati čuvenim stepenicama Metropoliten muzeja umetnosti.

06.05.2024 20:20

MET GALA 2024: Svi detalji glamurozne modne smotre, cena ulaznice kao garsonjera u Beogradu (FOTO)
Profimedia

Najveća noć u svetu mode, Met Gala, konačno je stigla. Ovaj događaj, koji se tradicionalno održava prve nedelje u maju, u Metropoliten muzeju umetnosti, ima za cilj prikupljanje sredstava za Institut za kostimografiju i označava otvaranje prolećne izložbe "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion". Međutim, ovaj dobrotvorni događaj je pre svega modni spektakl, gde poznate ličnosti stupaju na već svetski poznate stepenice muzeja obučene u pažljivo izrađenu i prilagođenu visoku modu koja se uklapa u godišnji kodeks oblačenja.

Tanjug/AP

Rijana je bila zvezda Met Gala proslave 2023.

Modni spektakl sa visokom cenom ulaznice

Prva Met Gala održana je 1948. godine, kada su ulaznice koštale samo 50 dolara. Međutim, danas se ulazak na ovaj događaj navodno prodaje za čak 30.000 dolara. Čitav događaj obično prikupi donacije u osmocifrenom iznosu od svoje liste od 450 gostiju svake godine, piše Vog.


Ove godine, tematska večer nosi naziv "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" (Uspavane lepotice, ponovno buđenje mode) i posvećena je oko 250 eksponata koji će biti prikazani na prolećnoj izložbi koja se otvara 10. maja. Ključni deo ove izložbe su delikatni komadi odeće koji su toliko krhki da se više nikada neće moći nositi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WLCM (@beauty.false)

 

Modna inovacija i kodeks oblačenja

Neki od ovih odevnih predmeta su decenijama stare i biće predstavljene na inovativan način, koristeći nove tehnologije poput veštačke inteligencije. Gala večera takođe nosi svoj kodeks oblačenja - "Garden of Time". Ove godine, dizajnerima je data kreativna sloboda da interpretiraju temu na različite načine, od više doslovnih izgleda sa cvetnim ukrasima ili satovima, do apstraktnijih interpretacija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

 

Unutrašnji svet Met Gala događaja

Met Gala čuva tajnu onoga što se tačno dešava unutar muzeja tokom večeri, sa većinom uzbuđenja koje se događa na stepenicama pre samog događaja. Organizatori strogo zabranjuju telefone, iako nekoliko fotki dospe na društvene platforme.

Svake godine, Met Gala angažuje četiri poznate ličnosti da budu suorganizatori događaja. Ove godine, Zendaja, Dženifer Lopez, Kris Hemsvort i Bad Bunny će biti suorganizatori večeri uz Anu Vintur, globalnog urednika Conde Nast i urednika Voga, koja je na čelu Gale od 1995. godine. Odluka Ane Vintur da pozove izvršnog direktora TikToka, Šou Čoua, izazvala je kontroverze s obzirom na to da je popularna aplikacija za deljenje video sadržaja došla pod intenzivnu pažnju vlade SAD.

 

 

Spektakl i glamur na crvenom tepihu

Svake godine, oko 450 gostiju prisustvuje Met Gali, a ovo je prava bitka za najefektniju i najglamurozniju modnu pojavu. Pored suorganizatora, Rijana kao i očekivano, potvrdila je svoje prisustvo na događaju. Takođe se spekuliše da bi Tejlor Svift mogla biti prisutna prvi put od 2016. godine. Međutim, prema pisanju People-a, pevačica se neće pojaviti na crvenom tepihu već će se fokusirati na pripreme za svoju nadolazeću turneju.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)