Moda

TAJNE STILISTA KAKO DA IZGLEDATE KAO MILION DOLARA: Ukoliko se pridržavate ovih saveta izgledaćete brutalno dobro u svakoj prilici (FOTO)

Pronalaženje adekvatne boje ili uključivanje više njih u garderober može biti izazovan posao ako ne znate na šta treba da obratite pažnju

03.07.2023 17:00

TAJNE STILISTA KAKO DA IZGLEDATE KAO MILION DOLARA:  Ukoliko se pridržavate ovih saveta izgledaćete brutalno dobro u svakoj prilici (FOTO)
Pixabay.com

Pravila u modi ne postoje i možete nositi apsolutno ono što želite ukoliko imate dovoljno samopouzdanja da uznesete određenu odevnu kombinaciju. Međutim, ako želite da zablistate i budete primećeni potrebno je da uskladite boju garderobe sa tenom i bojom kose. 

Stilistkinja Kristina Erlih koja radi sa poznatim damama otkrila da prvo što radi sa klijentima kada je u pitanju njihov stajling jeste proučavanje boje garderobe koja se se najbolje slaže uz ten ili kosu njene klijantkinje. Kako je objasnila, isto je kao i sa šminkom a cilj je ukladiti boju odeće sa tenom kako bi se istaklo najlepše na licu žene. Ona smatra da uz adekvatnu odeću i samopouzdanje svaka žena može da izgleda kao milion dolara. 

Srećna republika vam otkriva kako da pronađete najbolju boju garderobe za sebe na osnovu tena i boje kose.

Topli ton

Maslinasti ten

Maslinasti ten spada u tople tonove a može imati i žućkasti odnoso zlatni podton. Kosa se kreće od tamnosmeđe do tamnoplave. Kada je nakit u pitanju stilistkinja Brit Teodora preporučuje žuto zlato jer na toplim tonovima najlepše stoji. Kada je u pitanju odeća ona preporučuje prirodne zemljane tonove poput braon, dubokih crvenih tonova i jarko zelenih ijansi.

Njen kolega Filip Uter napominje da toplim tonovima odlično stoje boje poput narandžaste, žute ili zlatne.Što se tiče boja koje bi trebalo da izbegavaju ljudi sa toplim tonovima kože, ne postoji ništa konkretno što nije poželjno da nose, a inspiraciju mogu pronaći u poznatim ličnostima poput Dženifer Lopez, Kejti Holms, Džesike Albe i Bijons.

Hladni ton

Plavkasti podton

Ova grupa varira od veoma svetle do veoma mračne. Što se kose tiče uz ovaj ten često boja kose varira od izrazito tamne smeđe, odnosno crne boje do svetloplave. Prema Teodori, oni koji pripadaju ovoj grupi naklonjeniji su srebru, ružičastom zlatu ili mešavini ova dva.

Stilisti napominju da pastelne boje mogu izgledati sjajno na ovom tonu kože jer će na bledilo uneti mekoću bojom. Jedna od najpoželjnijih je ljubičasta ali se jednako preporučuju i plava i ružičasta kao i nežno žuta ii zelena.Što se tiče izbegavanja određenih boja Uter napomije da se treba kloniti izrazito jarkih boja poput električno plave ili travnato zelene. Takođe nisu poželjne jake boje narandžaste i žute. Među poznatima koji su iz ove grupe su Nikol Kidman, Mindi Kaling, Vajola Dejvis i Kejt Blanšet.

Neutralan ton

Mešavina toplog i hladnog tona

Neutralna boja kože se ne može tačno odrediti jer je ona nešto između prethodna dva tona. Kada je reč o kosi to je kombinacija boja poput plavuše sa pepeljastim prugama ili braon toplijim tonovima. Osobe sa ovakvim tenom mogu kombinovati nakit i nisu ograničene isključivo na jedan tip. Najbolje boje koje odgovaraju neutralnim tonovima su neutralne boje. Međutim ako biste se odlučili da dodate neke boje u svoj garderober poput bele ili crvne, najbolje je da se odlučite za bež ili tamnocrvenu boju.

Boja breskve, prašnjavo ružičasta, božur ružičasta, mirna plava kao i žad i kameo zelene su poželjne za ovu grupu. Previše živpisne boje poput crvene ili žute su neprikladne za neutralne tonove. Ako se ipak odlučite za nošenje recimo žute boje probajte kako stilisti napominju meku verziju kukuruzne svile ili boje. Selena Gomez, Amal Kluni , Anđelina Džoli ili Džulija Roberts vam mogu poslužiti kao inspiracija.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)