Moda

OVE MODNE REVIJE PRESTRAVILE SU LJUDE: "Dolazi nam kraj"!

Tiktoker, koji se na toj društvenoj mreži predstavlja kao "Gospodin Nuar" , želeo je da jednom od svojih novijih objava ukaže na besmisao koji je "zavladao" u oblasti visoke mode.

27.06.2023 19:30

OVE MODNE REVIJE PRESTRAVILE SU LJUDE: "Dolazi nam kraj"!
Printscreen/TikTok/mr.nouar

Nedelje mode su nekada bili prestižni događaji, na kojima je bila čast i privilegija prisustvovati i biti pozvan. Sedenje u prvim redovima uvek je bilo predviđeno za posebne goste, a prisutni su uvek očekivali odličan šou, gde će biti u prilici da prvi vide šta će u narednoj sezoni biti obavezno kada je u pitanju modni trend.

Danas mnogi takvi događaji izgledaju potpuno drugačije od onoga na šta su ljubitelji mode, ako je suditi po najnovijim revijama navikli, posebno ako se uzmu u obzir pojedini brendovi. Ne tako mali broj puta bili smo svedoci bizarnih nedelja mode na kojima su ne samo motivi revije i performansi bili nastrani, već su i modeli potpuno izokrenuli percepciju shvatanja mode i generalno izgleda manekena.

Printscreen/TikTok/mr.nouar

Na jednoj od revija manekenka je preko ramena kao modni detalj ponela običnu drvenu vešalicu za odeću 

U moru mnogih koji su se kritički osvrnuli na takve događaje jeste se i Tiktoker iz Tunisa koji se na toj popularnoj društvenoj mreži predstavlja kao "Gospodin Nuar", a kog prati milion korisnika. U jednoj od svojih objava on je sumirao nekoliko modnih revija prikazavši svu besmislenost onoga što pojedini dizajneri nazivaju modom.

Snimak počinje modelima koji nose "torbe" kakve verovatno svako od nas može izvući već sad iz svog ormara. Naime, u pitanju uopšte nisu torbe, već drvene vešalice za odeću. Bizarnost se nastavlja nošenjem haljina naopačke i popreko, ali i modela sakoa na kojima su ramena toliko visoko postavljena da prelaze visinu manekena i manekenki za najmanje 2 glave. Besmisao onoga što neki nazivaju modom nastavlja se paradom modela koji šetaju sa spuštenim pantalonama do kolena, a tu su i futuristički motivi na cipelama i štiklama. Na kraju se pojavljuju i manekenke koje nose svoje koleginice u izvrnutom položaju, ali tako kao da su one komadi odeće. 

Ovaj snimak je mnoge nasmejao do suza, ali i prestravio pojedince. 

- Kuda idemo? -

- Zastrašujuće je... -

- Kraj stiže -

- Šta je moda... -

- Kreativna zajednica je jedina naša opcija - komentarisali su korisnici mreže.

Mnogi su istakli da dizajneri pokušavaju da budu zabavni i da žele da nasmeju ljude, dok je bilo pojedinaca koji su naveli da se iza takvih performansa najčešće kriju ozbiljne poruke. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)