Moda

EVO ZAŠTO GOŠĆE NA VENČANJU NIKAKO NE SMEJU DA NOSE CRVENO: Otkrivena simbolika boja i šokantna poruka koju šaljete ovim odabirom (FOTO)

Džordžija Mičel i Betani Smiti planer i stručnjaci za svadbe otkrile su da mnoge žene ni ne znaju za ovo verovanje, ali sada će definitivno dva puta razmisliti pri odabru toalete za svečanost.

16.06.2023 15:30

EVO ZAŠTO GOŠĆE NA VENČANJU NIKAKO NE SMEJU DA NOSE CRVENO: Otkrivena simbolika boja i šokantna poruka koju šaljete ovim odabirom (FOTO)
Pixabay.com

Nepisano je pravilo da ukoliko ste pozvani kao gost na venčanje ne treba da nosite belu haljinu. Bela je rezervisana za nevestu i njenu venčanicu koja tog dana treba da bude u centru pažnje.

Međutim, britanski stručnjaci za venčanje Džordžija Mičel i Betani Smit naglašavaju da nije primereno nositi ni crvenu haljinu na nečijem venčanju, piše Dejli star.

Pixabay.com

Crvena haljina nije dobar izbor ukoliko ste gošća na venčanju

Šta poručuje crvena haljina?

Kako su u jednom podkastu ispričale Džordžija i Betani, crvena haljina šalje potpuno pogrešnu poruku. 

- Ako nosite crvenu haljinu na nečijem venčanju, šaljete poruku da ste bili intimni sa mladoženjom. Ovo je staro verovanje ali i dalje važi - poručile su ove dve planerke za venčanja i šokirale mnoge dame.

Prema njihovim rečima, žena u crvenoj haljini prirodno skreće pažnju na sebe i time svesno ili ne mlada ostaje u drugom planu što svakako nije lepo. 

- Crvena boja se smatra za prilično se*si, a dama u haljini ove boje na venčanju kao da poručuje: "Pogledaj me! Nevaljala sam!" - objasnila je Batani. 

Prema rečima stručnjaka, crvena boja asocira na krv, ljubav, se*s i uvek privlači pažnju čak i nesvesno, a razlog za to je percepcija samog oka.

Njihov post na TikToku videlo je više od 1,1 milion pratilaca i usledili su mnogobrojni komentari.

- Ne! Planirala sam da obučem crvenu haljinu na venčanju mojih najboljih prijatelja. Moram hitno da kupim toaletu druge boje za taj dan - napisala je jedna žena.

- To su gluposti. Moja mama je nosila crvenu haljinu na venčanju mog brata i siguran sam da nije slala nikakve poruke izborom boje za svoju haljinu-

- Za svadbe nije dobra ni crna jer asocira na sahranu. Ovo za crvene haljine nisam znao do sada - bili su samo neki od komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)