Moda

MODA ILI NOĆNA MORA? Gledaoci zaprepašćeni šta su videli na otvaranju Njujorške nedelje mode, ovo je stvarno pomerilo granice, manekeni su lajali i groktali?! (FOTO/VIDEO)

Revija modne kuće Kolina Strada izazvala je veliku pažnju i, očekivano, podeljene reakcije.

13.02.2023 13:44

MODA ILI NOĆNA MORA? Gledaoci zaprepašćeni šta su videli na otvaranju Njujorške nedelje mode, ovo je stvarno pomerilo granice, manekeni su lajali i groktali?! (FOTO/VIDEO)
shutterstock.com

Otvaranje Nedelje mode u Njujorku obeležila je nesvakidašnja modna revija brenda Kolina Strada koja je "zapalila" društvene mreže, pa već danima ne perstaje da se priča o tom događaju. Šokirani su bili i gledaoci koji su sedeli tik uz pistu jer tako nešto niko nije očekivao.  

Revija je počela lajanjem, a ubrzo je usledio novi šok kad su se manekenke i manekeni na pisti pojavili sa maskama životinja na licu. Jedni su nosili maske pasa, drugi svinja, treći guštera, četvrti kokošaka... Tako su, umesto klasičnog defilea, manekenke na pisti puzale, skakale ili se šepurile sa izduženim ušima, tirkiznim kljunovima, a mnge su lajale i groktale.

Modni iskorak

Nesvakidašnji šou koji organizovan je u sklopu predstavljanja nove modne kolekcije za jesen/zimu 2023. ekološke modne kuće Kolina Strada. Revija je nazvana "Molim te nemoj da me pojedeš", a cilj je bio ukazati na važnost životinja u svetu i neprihvatljivost da se njihovo meso jede, a krzno i koža koristi za pravljenje odeće. Pojedini modeli su na pisti nosili rekvizite poput bale sena, pa je sama garderoba bila u drugom planu. Ipak, pažnju su privukli karirani zeleni kaput i slojeviti komadi odeće upotpunjeni maskom guštera. Bilo je i dosta majica sa grafikama životinja, jednom rečju potpuno neočekivan modni iskorak koji je u Njujorku napravio modni brend Kolina Strada.

Nesvakidašnji šou privukao je veliku pažnju i drugih dizajnera vrhunske mode, koji su se oglasili na Tviteru i podelili snimke sa revije, a šou je podržala i PETA. 

Vizija i komentari

Objašnjavajući zašto su se odlučili na taj korak i da izbirljivoj njujorškoj publici svoje modele predstave na poseban način, Hilari Tajmor, kreativna direktorka pomenute kuće, objasnila je da je bila primorana da oda počast životinjama.

- Ovo je primarna istina, ali i počast našem unutrašnjem radnom konju koji je pouzdan, izdržljiv i praktičan. Ljude moramo podsećati na značaj životinja a ovo je moja vizija toga - rekla je Hilari Tajmor za Njujork post nakon revije.

Na društvenim mrežama vizija čuvenog brenda dočekana je različito. Dok su je jedni slavili zato što je njome podignut glas u ime životinja, drugi su smatrali da to nije moda već noćna mora.

-  Da li je ovo stvarno? Moda postaje sve čudnija i čudnija. Šta je sledeće? - 

- Ne bih pristao ovo da uradim i bidem model sve da mi platiš ne znam koliko para - 

- Šta se, dođavola, dešava sa Kolinom Strada? Ovo je noćna mora - 

- Neverovatan modni šou. Sve frik do frika ali mi se dopalo - bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama nakon revije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)