Moda

DA LI BISTE NOSILE OVAKVU VENČANICU? O raskošnoj haljini čuvenog kreatora priča ceo svet! (FOTO)

Zlatnu venčanicu od lamea predstavio je čuveni francuski kreator visoke mode Stefan Roland, čija je kolekcija inspirisana Brazilom.

29.01.2023 15:01

DA LI BISTE NOSILE OVAKVU VENČANICU? O raskošnoj haljini čuvenog kreatora priča ceo svet! (FOTO)
Tanjug/AP

Čuveni francuski kreator visoke mode, Stefan Roland, predstavio je nedavno kolekciju za proleće/leto 2023. u Parizu. Već danima posle revije ne prestaje da se priča o njegovim kreacijama zlatnog sjaja, inspirisane Brazilom i egzotikom pretkolumbijskog perioda Amerike.

Kako je objasnio, novu kolekciju je posvetio Brazilu, gde je proveo dosta vremena kao tinejdžer i ta prelepa zemlja ostavila je neizbrisiv pečat na njegov život i stvaralaštvo.

Zlatna venčanica

Najviše pažnje na reviji privukla je raskošna zlatna venčanica koja je, iako se činilo da je izuzetno teška, zapravo bila lagana za nošenje. U pitanju je veličanstvena haljina od lamea, inspirirana zaštitnicom Brazila, Marijom od Aperecid. Nosila ju je francuska manekenka senegalskih porekla, Olajmeta Galet.

Raskošna zlatna venčanica izgleda prilično veliko i nezgrapno, kao da se tečno zlato u trenutku izlivanja „zamrzlo“ na telu manekenke. Međutim, materijal je takav da je haljina zapravo veoma lagana i prijatna za nošenje. Pitanje je samo koja nevesta bi na svom venčanju ponela takvu venčanicu.

Lepota i raskoš

Svojom najnovijom kolekcijom čuveni francuski kreator je odao počast Brazilu pa su na reviji preovladavale raskošne zlatne haljine, bele odvažne toalete neobičnih, neproporcionalnih ramena, kao i kombinezoni predimenzioniranog kroja s neobičnim ogromnim kapuljačama.

- Dugo sam želeo da jednu svoju kolekciju posvetim Brazilu. Volim tu zemlju, divim se stilu Brazilaca i tome kako pronalaze zadovoljstvo u svakodnevnom životu. Brazil je za mene veoma inspirativan, a cilj mi je bio da prikažem svu lepotu i raskoš kulturnog nasleđa ove zemlje, posebno iz perioda pre dolaska Španaca – rekao je Stefan Roland.

Trapezoidne siluete i reljefni uzorci na kreacijama korišćeni su kako bi se dočaralo arhitektonsko nasleđe Rio de Žaneira i Brazilje, posebno dela čuvenog arhitekte Oskara Nimajera.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)