Moda

POMOĆ U POSLEDNJI ČAS: 6 saveta kako da vam cipele na štikle budu udobne i da bezbrižno uživate u najluđoj noći!

Mnoge dame imaju problem sa nošenjem visokih potpetica pa vam otkrivamo trikove kako da brzo i lako rešite ovaj problem.

31.12.2022 18:13

POMOĆ U POSLEDNJI ČAS: 6 saveta kako da vam cipele na štikle budu udobne i da bezbrižno uživate u najluđoj noći!
Pixabay.com

Ni jedna svečanost a posebno večerašnji doček Nove 2023. ne može da prođe bez visokih potpetica. Štikle daju eleganciju kompletnom autfitu iako većina dama ima problem da celu noć izdrži u njima.

Srećna republika vam daje šest saveta kako da u poslednji čas učinite svoje štikle udobnim i bezbolnim za nošenje i igranje tokom cele najluđe noći.

Pixabay.com

Štikle umeju da budu izuzetno neudobne posebno kad ih nosite celu noć

1. Zalepite prste flasterom

Kako biste smanjili pritisak na stopala ispod prstiju, treći i četvrti prst zalepite jedan uz drugi flasterom. Ovaj trik deluje zato jer se između ova dva nožna prsta nalazi živac a flaster će minimalizovati pritisak čime će hodanje u visokim potpeticama učiniti udobnijim. Samo vodite računa da previše ne stegnete flaster, ipak vam je potrebna cirkulacija u ovim prstima.

Pixabay.com

Štikle koje nosimo tokom cele noći mogu biti veoma neudobne

 

2. Poprskajte stopala dezodoransom

Neminovno je da će vam se posle izvesnog vremena stopala oznojiti. Problem je što i najmanja količina znoja može otežati nošenje štikli. Kako biste sprečili znojenje stopala poprskajte dezodoransom pre nego što obujete cipele. Ukoliko nemate dezodorans pri ruci, može da posluži i bebi puder koji ćete naneti direktno u cipelu. Na ovaj način ćete sprečiti da vam se stopalo oznoji i klizi u cipelama sa visokom potpeticom.

3. Išmirglajte đon

Đon novih cipela se najčešće kliza što vam stvara nestabilnost. Da biste to sprečili, uzmite sitan šmirgl papir i lagano pređite po đonu čime dobijate hrapavost a cipele se neće klizati.

Pixabay.com

Plesačice obavezno izmasiraju stopala pre oblačenja štikli kako bi lakše plesale

4. Proširite cipele s ledom

Kupili ste savšene štikle za doček Nove godine ali vas cipela steže jer je nenošena. Kako nemate vremena da ih razgazite napunite plastične kese vodom do pola i ugurajte ih u prednji deo cipela a potom ih ubacite u zamrzivač na nekoliko sati. Kako se voda bude smrzavala tako će se cipele proširiti. Ukoliko nemate vremena za led, obujte najdeblje čarape koje imate, potom cipele i fenom za kosu usmerite topao vazduh u predeo cipela gde vas žuljaju. Pod uticajem toplog vazduha koža će se proširiti a cipela će biti udobnija za nošenje.

shutterstock.com

Stavite vatu u cipele i ublažite pritisak na jastučiće

 

 5. Jastučići na prednjem delu stopala

Prednji deo stopala i prsti su najugroženiji kad nosite štikle. Da biste sprečili pritisak na ovaj deo stopala stavite mekane silikonske jastučiće u cipelu u ovom predelu. Ako nemate pri ruci jastučiće može da posluži i vata koja će smanjiti pritisak na prste i prednji deo stopala.

shutterstock.com

Izmasirajte stopala da procirkuliše krv

 

6. Izmasirajte stopala

Plesačice koji stalno nastupaju u štiklama imaju jedan vrlo delotvoran trik koji im pomaže da lakše plešu u visokim potpeticama. Pre nego što obujete cipele dobro izmasirajte stopala što će vam pomoći da izdržite celu noć u visokim potpeticama. Ukoliko vas u sred noći zabole stopala izujte cipele i napravite nekoliko kružnih pokreta stopalom kako biste ga rasteretili i pospešili cirkulaciju a time i smanjili bol u stopalima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)