Za lepe i zdrave usne

POBEDITE ZIMU! Uz ove savete usne vam nikad više neće biti ispucale!

Ispucale usne mogu biti jako iritantne, a balzami za njihovu negu jednostano nedovoljno efikasni, zato su prirodna rešenja savršena za vas ako imate ovaj problem.

05.12.2021 20:58

POBEDITE ZIMU! Uz ove savete usne vam nikad više neće biti ispucale!
pexels.com

Koliko god voleli zimu činjenica je da zbog hladnoće, koja dolazi sa njom, naša koža postaje grublja, isušenija i ispucala. Posebno je iritantno kada osetimo da su nam usne ispucale. Iako na tržištu postoji bezbroj preparata koji bi trebalo da reše ovaj problem, čini se da su ponekad poprilično bezuspešni u svojoj nameni i iz tog razloga često tražimo neka druga rešenja. Portal Srećna republika donosi vam prirodne načine da vam usne više nikad ne budu ispucale.

Nanesite vazelin

Vazelin je ključni sastojak mnogih balzama za usne jer pomaže koži da osigura zaštitnu barijeru koja zadržava vlagu. To je bitno jer sprečava isušivanje usana. Prvo nanesite balzam za usne kako biste ih navlažili, a zatim taj sloj vlage zaštitite slojem vazelina.

pexels.com

Aloe vera

Aloe vera

Aloe vera je sočna biljka koja proizvodi hidratantni gel, a deluje tako da povlači vlagu iz vazduha na površinu kože. To pomaže u održavanju hidratacije usana i sprečava njihovo isušivanje.

Med

Med je izvrstan lek za ispucale usne jer deluje kao i aloe vera, povlači vlagu iz vazduha na vaše usne i tako ih hidrira. Sa druge strana med ima i antibakterijska svojstva koja sprečavaju razvoj infekcije od pukotina i čireva.

pexels.com

Med

 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je odličnO za zadržavanje vlage u vašim usnama i sprečavanje njihovog isušivanja. Ovo ulje, takođe, ima protivupalna svojstva, a to znači da može da pomogne u ublažavanju bola i nelagode koja ponekad prati ispucale usne. Antibakterijska svojstva kokosovog ulja, takođe, pomažu da se na usnama ne zadržavaju klice, što sprečava dobijsnje infekcije od otvorenih ranica. 

Komentari (0)