BROJ OSMEHE NE BORE

BESPREKORNA KOŽA I NAKON PEDESETE: 6 influenserki u „zlatnim godinama“ otkrivaju svoje tajne!

One su dokaz da plastična hirurgija i fileri ne bi trebalo da budu prva asocijacija na žensko starenje. One su hrabre, smele, u centru pažnje, prelepe, negovane i sve imaju preko 50 godina. Ne stide se svojih bora niti godine rođenja, vole da se fotkaju a imaju šta i da pokažu, negovanu i lepu kožu! Portal Srećna Republika vam donosi priče 6 influenserki koje vas savetuju kako da ostanete lepe i privlačne i koje šalju jasnu poruku – da su godine samo broj!

03.12.2021 14:11

BESPREKORNA KOŽA I NAKON PEDESETE: 6 influenserki u „zlatnim godinama“ otkrivaju svoje tajne!
printscreen/Instagram, tiktok, youtube

Samopouzdanje dolazi sa godinama, sazreva kao dobro vino. Danas su žene koje su navršile pedesetu samopouzdanije više nego ikad, a imaju i razloga za to. Zahvaljujući promeni kulturoloških stavova o lepoti i starenju, novi talas influensera pronalazi svoje mesto pod osunčanim nebom Instagrama.

Ove dame imaju mudrost, lepotu i pregršt životnog iskustva. Pored toga, imaju i sjajnu kožu i liniju na kojoj bi im duplo mlađe mogle pozavideti! Portal Srećna Republika vam predstavlja tajne njihove lepote i savete o gracioznom starenju koje zahvaljujući njima više nije bauk.

Mušet Bel

Dok sam odrastala, činilo se da je lepota sve što nisam. Međutim, u tinejdžerskom periodu, stvari su počele da se menjaju. Danas se osećam lepo kada sam odmorna i puna vitalnosti, kao posle kupanja u moru leti.

Poslednjih godina društvene mreže su otvorile potpuno novi svet u kome se lepota ceni. Trudim se da ne osećam pritisak zbog toga i smatram da je važno da se s vremena na vreme odmorimo od toga. Ali lagala  bih vas kada bih rekla da mi se ne prija da s vremena na vreme vidim ta mala crvena srca puna zahvalnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mouchettebell

Starenje je životna činjenica, a ako je možemo učiniti pozitivnim iskustvom, onda je to dobra stvar. Nikada nisam koristila botoks ili filere. Držim se ja svojih bora, zaslužila sam ih. Međutim, ne osuđujem druge ljude ako to žele da rade.

Svoj izgled bih opisala kao prilično prirodan: jaka boja usana i malo topline na obrazima. Uvek skinem šminku pre spavanja i koristim utopljenu krpicu nakon čišćenja. Takođe pijem puno vode, to radim otkako znam za sebe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mouchettebell

Pošto sam sada budista, meditiram svako jutro i veče. Radim čigong u svrhu vežbanja i mnogo šetam na svežem vazduhu budući da živim između mora i Londona. Takođe, dokazano je da ako svakodnevno radite ili govorite nešto što uzdiže nekog drugog nama samima podiže nivo endorfina, a znamoda je on dobar za zdravlje i blagostanje.

Lin Slejter

Ja sigurno nisam konvencionalno „lepa“, ali moj stav čini da drugi misle da jesam. Moja karijera na društvenim mrežama sve bazirala na osporavanje konvencionalnih normi o tome ko se smatra lepim. Ali zapravo mislim da se ejdžizam povećao otkako sam započela svoj projekat 2014. godine. KOVID-19 je ponovo oživeo antiejdž osećanja, naterao nas da se povučemo iz javnog života i predstavio sliku kao da su svi ljudi stariji od 65 godina isti. Mediji moraju ozbiljno da promene način na koji predstavljaju život starijih ljudi.

Moj pristup šminkanju je vrlo minimalan i retko odstupam osim ako ne idem na neki važan događaj. Većinu dana nosim toniranu hidratantnu kremu sa malo kremastog rumenila da dodam licu dašak boje, malo gela za obrve, malo ajlajnera i maskare. Tražim proizvode koji pružaju laganu pokrivenost i daju mojoj koži zdrav sjaj.

Retko sam obraćala pažnju na svoju kožu kada sam bila mlađa. Najviše žalim što sam kremu sa zaštitnim faktorom počela da koristim tek kasnije u životu i što se sa stresom i ishranom ne nosim baš uvek na najzdraviji način. Svakodnevno radim jogu ovih dana, šetam nekoliko kilometara, jedem biljnu ishranu, ne pušim i ne pijem alkohol, pokušavam da naučim nešto novo svaki dan. Pišem i provodim vreme sa porodicom, prijateljima i mlađim ljudima - oni me inspirišu.

Mej Mask

Dok sam odrastala, nije mi palo na pamet da bi trebalo da se osećam lepo. Prvi put je neko rekao da sam lepa kada sam se preselila u Ameriku sa 48 godina. Najneobičnije je bilo u Južnoj Africi i Kanadi reći nekome u lice da je lep. Karakter je bio važniji od vašeg spoljašnjeg izgleda.

Ono zbog čega se danas osećam lepo je kada šetam crvenim tepihom u veličanstvenoj dizajnerskoj haljini, sa profesionalnom frizurom i šminkom. Pozivnice za crveni tepih počele su tek u 68. godini. Ne odustajte! - rekla je Mej Mask za Vog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

 Volim da nosim prirodnu šminku kada se sastajem sa prijateljima, ali volim jako da eksperimentišem kada su u pitanju moda i crveni tepih. Pratim trendove lepote, jer sa 73 godine moram da ostanem aktuelna, stilizovana i neočekivana.

Moji omiljeni proizvodi za šminku su korektor da sakrijem pege od sunca, tečni puder da ujednači moj ten, olovka za obrve da dam licu neku vrstu oblika, maskara da naglasi moje kratke trepavice i jarki ruž kojim malo precrtam usne, budući da su moje prirodno veoma tanke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

Veoma sam pažljiva u pogledu nege kože. Koristim dobre proizvode za čišćenje lica, kremu za konture oka, hidratantnu kremu i balzam za usne. Takođe koristim masku za lice kada imam 20 minuta da se opustim.

Veoma dosta računa o sebi, jer moram da budem dobrog zdravlja i puna energije. Kao dijetetičar, pridržavam se fleksitarijanske ishrane, što podrazumeva vegetarijanstvo kad sam kod kuće i meso, ribu ili piletinu kada jedem van kuće.

Kada se brinem o svom telu fizički, to mi pomaže i psihički. Kada loše jedem, osećam se tužno. Ne budite tužni. Kada sam radila kao nutricionista, moji pacijenti bi mi rekli da vide više bora. Ja bih onda rekla da se to događa jer višak masti na licu. Sve je bolje od bolesti srca, dijabetesa ili hipertenzije. Zdravlje je sve!

Gris Genam

Verujem da sam, kako sam odrastala, bolje upoznavala sebe i postajala sigurniji u to što jesam. Verujem da samopouzdanje zrači lepotom.

Bilo je vremena kada sam mislila da će stvari postepeno početi da se menjaju i da ćemo početi da viđamo više starijih modela, ali po mom mišljenju, to još nije baš tako. Raznolikost je više od trenda. Raznolikost u modelingu promenila je definiciju gracioznosti i napravila revoluciju u ovoj industriji. Starenje oslobađa i verujem da lepota ne nestaje sa godinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Imam veoma jednostavan pristup kada je u pitanju šminka. Većinu vremena držim se jednostavne rutine koja je samo lagana maskara i sjajne usne, ništa previše komplikovano. Ne pratim baš nikakve trendove lepote, saznala sam šta mi najbolje odgovara. I dalje volim da eksperimentišem s vremena na vreme i da izađem iz svoje zone udobnosti i kreiram novi izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Moj pristup nezi kože počinje sa onim što unosim u svoje telo svaki dan. Kako se vaše telo oseća iznutra odraziće se na vašoj koži spolja. Jedem puno voća i povrća i pijem dosta vode dnevno. Takođe je važno da vežbate kako biste održali protok krvi u vašoj koži, što joj pomaže da ostane jedra i da se regeneriše.

Takođe sam posvećena svojoj rutini nege kože ujutru i pre spavanja. Toplo preporučujem da nosite zaštitni factor svaki dan, bez izuzetaka, čak i ako ne izlazite iz kuće.

Džoani Džonson

Kada sam bila mlađa, trendovi lepote su bili zabavni i uzbudljivi, setite se samo Tvigi i njenih oivičenih očiju ili pak mračnog gotičkog izgleda. Sada je za mene to više instinktivno. Moj izgled se menja sa mojim svakodnevnim obavezama ili sa onim što donosi radost određenog dana. Trenutno tek učim da stavljam veštačke trepavice. Volim da naglasim svoje obrve i usne.

Lepota i ja imamo jedinstven odnos koji postaje sve jači sa svakom novom linijicom i borom. Kada je u pitanju ejdžizam, mnogo je posla pred nama.

Nema dovoljno zastupljenosti starijih žena i bez zastupljenosti, postoji ograničeno prihvatanje stvarnosti starenja koju će - nadajmo se, ako imaju sreće - mnogi shvatiti. Zato nas uključite u editorijale, pustite nas da prošetamo modnim pistama, a posebno nas stavljajte na naslovnice časopisa. Uključite i druge ljude, ne samo holivudske zvezde.

Nega kože je najvažniji deo svakog rutine i više volim da bude što jednostavnija, uz svakodnevno čišćenje, hidrataciju i periodično korišćenje maski. Uvek počinjem sa hladnom vodom, nakon čega sledi sredstvo za čišćenje i tonik. Važno je da se brinete o sebi i fizički i psihički. Od fizičkih aktivnosti volim šetaje, jednostavne vežbe i istezanje, dok psihički brinem o sebi čitajući i rešavajući ukrštene reči.

Džen de Vilnev

Prvi put sam se osećala lepo kada sam bila izabrana za kraljicu mature u srednjoj školi 1962. godine, ali generalno, nikada nisam želela da se koncentrišem na ideju da je lepota previše važna u mom životu.

Tokom ranih 70-ih, modeli su se sami šminkali za snimanja, a ja sam stavljala krupne veštačke trepavice na gornji i donji kapak, kao što je bilo popularno u to vreme. Možda zato što sam morala da se šminkam na poslu, nikada nisam nosila mnogo šminke na dnevnoj bazi, osim ako nisam išla na neku žurku.

Moj pristup nezi kože je uvek bio prilično isti. Svakog jutra nakon buđenja 25 puta umijem lice hladnom vodom, a zatim hidriram i nahranim kožu. Otkako znam za sebe, pre spavanja, ponovo hidriram kožu i to tako što nanesem kremu na lice i masiram ga ceo minut.

Starenje je prirodno stanje koje treba da priznamo i prihvatimo sa entuzijazmom. Divno je što su starije žene sada deo kreativne modne scene, jer su deo života. Mislim da je dobro podsticati ljude da budu svoji, bez obzira na godine. Starimo, ne podmlađujemo se, pa mi to ima smisla!

 

Komentari (0)