MALE ŽENSKE TAJNE

LEPOTA ŠIROM SVETA: Upoznajte rituale nege žena sa svih meridijana

Žene svih nacija kriju razne tajne svoje lepote, nešto što je karakteristično za njihovo podneblje i običaje. Zato vam portal Srećna Republika otkriva strogo čuvane tajne najlepših dama širom sveta!

02.12.2021 14:09

LEPOTA ŠIROM SVETA: Upoznajte rituale nege žena sa svih meridijana
unsplash.com

Šta je to što čini ruke Meksikanki tako nežnim i mekim a kožu Azijatkinja mladom i jedrom? U čemu je tajna njihove lepote? Saznajte u tekst portala Srećna Republika koji sledi.

Kineskinje se oslanjaju na čaj

Kineskinje su poznate po besprekornom tenu, a njihova tajna leži u čaju, odnosno kombinaciji dve vrste čaja. Zeleni i beli čaj bogati su antioksidansom epigalokatehin galatom ili EGCG-om koji ubrzava obnovu ćelija i ublažava nastanak bora

Dovoljno je da pomešate tri kašičice zelenog čaja u prahu sa tri kašičice skuvanog belog čaja sve dok ne nastane pasta. U pastu po želji možete dodati i nekoliko kapi limuna i naneti je na lice. Ostavite da deluje 15 do 20 minuta a zatim isperite.

Šoljica čaja od đumbira za lepo lice Indijki

Indijke svoj ritual nege započinju ispijanjem šoljice čaja od đumbira. Đumbir pomešan sa malo meda pravi je antiejdž napitak, koji smanjuje upalu i deluje antibakterijski. Takođe, aktivni sastojak, gingerol, iz đumbira sprečava uništavanje kolagena, zaduženog za elastičnost kože i njen zategnutiji izgled. 

Meksikanke neguju ruke pilingom od šećera i limuna

Svi znamo da ruke prve odaju naše prave godine. To isto dobro znaju i Meksikanke koje ih neguju na poseban način. Koža ruku zbog stalnog izlaganja vetru, različitim temperaturama i vodi gubi na elastičnosti i debljini, piše portal 24sata.hr.

Meksikanke taj problem rešavaju pilingom od šećera i limuna. Šećer uklanja mrtve ćelije kože, izbeljuje mrlje i ujednačava ten. Osim toga, ova mešavina alfahidroksilnom kiselinom deluje kao antioksidans i pomaže u zadržavanju vode. 

Za meksički piling pomešajte dve šoljice šećera, jednu šoljicu maslinovog ulja i pet kašika limunovog soka. Ostavite ga 5 do 10 minuta da deluje na koži i isperite mlakom vodom. Piling možete staviti u teglu i koristiti ga po želji.

Antiejdž sok se pije u Polineziji

Noni sok je pravi hit među manekenkama zato što čisti kožu iznutra a ima i antiejdžing svojstva. Žene iz Polinezije već stotinama godina koriste ovo voće za negu lica.

Ono vlaži kožu, ublažava sitne bore oko očiju i obiluje vitaminom C zbog čega se preporučuje problematičnoj koži sklonoj aknama. Može se piti kao sok ili kao čaj. 

Francuskinje koriste ekstrakt semenki grožđa

Ekstrakt semenki grožđa podiže nivo antioksidansa u krvi, čuva elastičnost kože i podstiče proizvodnju kolagena. To je tajna koju već godinama unazad koriste Francuskinje.

Preporučuje se uzimanje 100 mililitara ekstrakta svaki dan, ali bi ljudi alergični na grožđe trebalo da ga izbegavaju. Takođe, pre uzimanja preporučljivo je da se prvo posavetujete sa lekarom. Samo 50 miligrama ekstrakta zameniće pola kilograma svežeg grožđa.

Da li vi znate neke tajne rituale lepote žena sa našeg područja? Podelite ih sa nama u komentarima!

 

Komentari (0)