Lice

ZAUVEK BUDITE MLADI! Ovi trikovi pomoći će vam da bore nestanu sa vešeg lica!

Mnoge žene ne vole bore koje dobijaju sa godinama, te se trude da nađu način da ih se zauvek otarase.

07.11.2021 21:53

ZAUVEK BUDITE MLADI! Ovi trikovi pomoći će vam da bore nestanu sa vešeg lica!
Pixabay.com

Mnoge žene bore se sa borama koje predstavljaju njihovo životno iskustvo, ali i godine koje imaju. Bore nisu toliko laksave i većina bi ih radije sakrila ili potpuno uklonila i potrudila se da ponovo izgleda kao da imaju dvadeset godina. Ovo su neki načini koji će vam upravo to omogućiti. 

Lokalni tretmani

 

 

Pod "lokalnim tretmanima" pre svega se misli na proizvode za negu koji ciljano deluju na čelo čineći da bore na njemu zaista budu manje vidljive. Savetnici z alepotu kažu da je najpre potrebno rešiti problem bilo kakve upale s obzirom da ona može da utiče na kidanje kolagena i uništavanje kvaliteta kože. To se postiže korišćenjem proizvoda sa niacinamidom, dimetikonom i ovsom. Nakon toga sledi uključivanje proizvoda sa glikolnom i hijalurinskom kiselinom za hidrataciju i popunjavanje bora, kao i oni sa ricinusovim uljem ili vazelinom koji će štititi kožu i sačuvati njenu vlažnost koju donose pomenute kiseline.

Injekcije

Botoks je brzo rešenje za manje izražene bore, ali ukoliko imate duboke bore koje niste tretirali ranije, fileri, koji će popuniti boru, će vam biti neophodni. Dermatolozi savetuju da i pored korišćenja injekcija obavezno koristite i proizvode za negu, odnosno lokalni tretman bora, jer njihova kombinacija daje najbolje rezultate.

 

 

Neinvazivni načini

Kako prenosi Stil, kada je reč o neinvazivnim tretmanima, na raspolaganju su vam hemijski pilinzi koji rade na principu uklanjanja mrtvih ćelija sa površine kože i njenog zaglađivanja, zatim microneedling koji "omekšava" linije ponovnim nanošenjem i povećanjem proizvodnje kolagena, ali i laserski tretmani koji takođe podstiču proizvodnju kolagena koji je ključan za glatku i zdravu kožu.

 

 

Kako sprečiti ili makar odložiti nastanak bora na čelu?

Dobra vest je da je bore moguće sprečiti, doduše, ukoliko ih još uvek niste razvili. Upravo zato sa anti-age negom treba početi već sa prvim znacima starosti ili oko kada se približite 30-oj godini.

Komentari (0)