Lice

UBRIZGALI SU MI RIBLJU SPERMU U LICE: Nisam ni sanjao šta me čeka! (VIDEO)

Ovo je najsavremeniji kozmetički tretman podmlađivanja koji su već isprobale Kim Kardašijan i Dženifer Aniston.

04.10.2024 23:00

UBRIZGALI SU MI RIBLJU SPERMU U LICE: Nisam ni sanjao šta me čeka! (VIDEO)
instagram-tommydavison4-dailymail

U svetu kozmetičkih tretmana pojavio se novi trend koji mnoge šokira, ali i privlači pažnju. Reč je o tretmanu lica koji koristi spermu lososa, a jedan od njegovih pristalica, Tomi Dejvison (27), menadžer restorana iz Mančestera, ne krije oduševljenje rezultatima.

Tomi je nedavno završio seriju od tri tretmana u specijalističkoj klinici, gde mu je DNK lososa ubrizgan u lice kako bi se podmladila koža i uklonili znaci umora. Tretman, koji je postao popularan među poznatim ličnostima poput Kim Kardašijan i Dženifer Aniston, sada dobija na popularnosti i među "običnim" ljudima, tačnije onima van svetla reflektora.

- Radio sam dugo i počinjao rano, što je imalo veliki uticaj na moj san i izgled moje kože. Moja koža je izgledala umorno i dehidrirano, iako imam tek 27. Kada sam čuo za ovaj tretman, bio sam skeptičan, pogotovo što sam već probao druge proizvode. Međutim, sada najveći napredak vidim ispod očiju. Nekada sam imao podočnjake zbog nedostatka sna, ali sada izgleda kao da sam sve vreme odmoran - zaključio je on za Daily Mail.

 

 

Tretman, poznat kao "tretman lica spermom lososa", uključuje ubrizgavanje polinukleotida (DNK) dobijenih iz želea od lososa, odnosno riblje sperme. Iako ovaj neobičan sastojak može da deluje bizarno, stručnjaci kozmetičke industrije tvrde da daje odlične rezultate.

- Polinukleotidi stimulišu ćelije koje pomažu u proizvodnji kolagena. Na taj način poboljšavamo elastičnost kože, smanjujemo bore i činimo kožu sjajnijom. U poslednje dve godine više od polovine naših klijenata su muškarci, što je neobično u industriji estetike. Videti muškarce na društvenim mrežama i u rijalitiju kako se brinu o svojoj koži pomoglo je u uklanjanju stigme muške nege - objašnjava dr Patrik Robson, estetičar u Mančesteru, gde se tretman sprovodi. 

 

 

Nauka koja stoji iza ovog tretmana uključuje ubrizgavanje sterilizovane DNK iz lososa ili pastrmke kako bi se poboljšala tekstura kože. Tretman traje, tačnije ima efekta, između devet i 12 meseci, a rezultati se primećuju za nekoliko dana.

- Ne možemo zaustaviti proces starenja, ali ga svakako možemo usporiti ovakvim tretmanima. Tomi, kao i mnogi drugi klijenti, kaže da nije zabrinut zbog neobičnih sastojaka. Danas su ljudi zainteresovani za organska i bezbednija rešenja - istakao je dr Robson.

I dok se industrija lepote stalno menja, izgleda da je tretman sperme lososa nešto što će nastaviti da privlači pažnju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)