Lice

OTKRIVAMO KO JE TAMARA, lepotica koja je zasenila sve na Batajnici tokom vojne smotre: Njene reči moćnije su od oružja koje je čvrsto držala u rukama!

Sa krupnim tamnim očima, lepim licem i vitkim stasom Tamara Tandi (24) je desetar 98. vazduhoplovne brigade aerodrom "Morava" Lađevci, a samo za naš portal otkrila je sve o najčasnijem zanimanju koje je odabrala.

23.04.2023 11:01

OTKRIVAMO KO JE TAMARA, lepotica koja je zasenila sve na Batajnici tokom vojne smotre: Njene reči moćnije su od oružja koje je čvrsto držala u rukama!
FOTO: Srećna republika

Tamara Tandi (24), desetar 98. vazduhoplovne brigade aerodrom "Morava" Lađevci, svojom lepotom privukla je pažnju na veličanstvenom prikazu sposobnosti vojske Srbije "Granit 2023" koji je održan u subotu na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

Sa krupnim tamnim očima, lepim licem i vitkim stasom mogla je da bude šta poželi ali je ta lepotica odabrala časno zanimanje vojnika

FOTO: Srećna republika

Tamara je pet godina profesionalni vojnik u VS

S puškom u ruci

Kako je ispričala za Srećnu republiku, ona je prvi profesionalni vojnik u svojoj porodici i s ponosom nosi uniformu već punih pet godina.   

- Profesiju vojnika odabrala sam sa 18 godina zbog ljubavi prema svojoj zemlji i iz poštovanja prema našoj istoriji koja je imala brojne heroje. Kad sam roditeljima rekla da želim da budem profesionalni vojnik moja mama nije bila baš oduševljena što ću ja kao žensko da držim pušku, ali me je kao i svaka majka podržala. Tata je bio i ostao izuzetno ponosan na mene. Biti žena vojnik je jedan od boljih poslova, a lično smatram  da smo mi žene uporne i sposobne za ovaj posao - rekla je ona.

Tamara je spiker talasnog obaveštenja u 98. brigadi i to je sve što je mogla da kaže o svom poslu. Nismo je zapitkivali o detaljima jer vojska ima svoja stroga pravila kojih se ta lepotica pridržava. Dostojanstveno je stajala na suncu u uniformi i sa puškom u ruci, ali ničim nije odavala utisak da joj bilo šta smeta. 

- Oružje mi nije teško, to je belgijska puška i jako smo zadovoljni što smo dobili novo naoružanje. Nadam se da ćemo dobijati još tehnike jer smo mi željni usavršavanja - rekla je ta mlada devojka.

Na naše pitanje da li više voli uniformu ili haljinu Tamara nije imala dilemu.

- Iskreno, udobnije se osećam u vojničkim čizmama nego u štiklama, više volim uniformu od haljine - uz iskren smešak rekla je ona.

FOTO: Srećna republika

Tamari nije smetala ni vrućina, ni šlem dok je ponosno stajala pored svojih kolega

Kao jedna porodica

Tamara ističe da nikad nije imala ni najmanji problem sa muškim kolegama.

- Nikad nisam osetila da postoji neka razlika između nas žena i muških kolega. Nisam ja jedina devojka u našem bataljonu, ima još žena i imamo veliko poštovanje od strane muških kolega. Naš kolektiv je izuzetno kvalitetan, i bez obzira na to da li je kiša, sunce ili sneg muškarci su uvek tu da nas podrže kao što i mi podržavamo njih - naglasila je ona. 

Osim što kolege viđa svaki dan na poslu oni se druže i kad se završi radno vreme. 

- Mi smo kao jedna porodica. Ne samo na poslu već i van njega smo jako bliski do te mere da se poznaju i naše porodice. Prosto to tako funkcioniše kod nas - istakla je Tamara. 

Kad je posao u pitanju, iako je žena ona ne očekuje bilo kakve povlastice.

- Žene vojnici niti imaju, niti očekuju bilo kakve privilegije samo zato što smo žene. Ne dozvoljavamo da nas tretiraju drugačije, već da stojimo rame uz rame sa kolegama vojnicima na braniku naše otadžbine. Za mene je velika čast što mogu da budem vojnik i služim svojoj zemlji i narodu. Mi vojnici, bez obzira na to da li su muškarci ili žene, spremni smo da u svakom trenutku reagujemo i zaštitimo naš narod ukoliko to bude potrebno - zaključila je lepotica u vojničkoj unifomi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)