Lice

NAPRAVITE NAJJEDNOSTAVNIJI PILING ZA ČIŠĆENJE LICA KOD KUĆE: Uklanja mrtve ćelije i vraća blistavost koži!

Piling za čišćenje lica trebalo bi da bude deo nege bar jednom do dva puta nedeljno.

bySrećna republika

20.03.2023 10:01

NAPRAVITE NAJJEDNOSTAVNIJI PILING ZA ČIŠĆENJE LICA KOD KUĆE: Uklanja mrtve ćelije i vraća blistavost koži!
unsplash.com

Kada sledeći put budete odvajale vreme za sebe, onda priuštite maksimalan ugođaj. Šta to znači? Možete da napravite vašu omiljenu kafu, da čitate knjigu, a kada je popijete, talog ne bacajte. Ako se pitate čemu može da vam posluži ostatak, reč je o sledećem. Hladno vreme negativno utiče na našu kožu, ona postaje ispucala i suva. Duboka hidratacija je bitna, ali da bi lepo krema došla do kože morate otkloniti mrtvi sloj ćelija.

Ne morate plaćati skupe pilinge, sve je veoma jednostavno i pravi se kod kuće od nekoliko sastojaka. Predlažemo vam dva pilinga za lice, a vi odlučite koji se vama više dopada na osnovu ponuđenih sastojaka. Važno je napomenuti još jednom da nije pametno piling za lice raditi svaki dan i na taj način guliti kožu. Dovoljno je jednom, do maksimalno dvaput nedeljno napraviti nešto od ponuđenog.

pexels.com

Pilingom se skida površinski sloj mrtvih ćelija 

Prednost pilinga za lice

Ako želite da imate čisto lice bez nekih nepravilnosti, piling je važan deo rutine. Ako se prljavština sa kože ne uklanja, to dalje vodi stvaranju bubuljica, mitisera ili akni u krajnjem slučaju. Zato nemojte čekati da razvijete takav problem.

Piling za lice – prvi predlog

Potrebno vam je kukuruzno brašno, dve kašike, isto toliko vode i pola velike kašike ulja. Sve to lepo sjedinite kašikom. To je zapravo sve! Nanosi se kružnim pokretima na lice, a zatim se ispira mlakom vodom.

shutterstock.com

Posle ovog pilinga krema će imati maksimalni efekat na vašu kožu 

Piling za lice od kafe – drugi predlog

Sipajte oko jednu veliku kašiku otopljenog kokosovog ulja. Zatim dodajte i talog od kafe - tri pune velike kašike. Talog je idealan za nežnu i oseljivu kožu. Ako želite da napravite malo grublji piling onda dodajte i morsku so. Talog ima antioksidativne dejstva zbog čega osvežava kožu i čini je blistavom. Sve lepo izmešajte i nanesite na lice. Neka stoji desetak minuta, a onda lepo isperite.

Koža će biti mekana i savršeno nežna!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)