Lice

DA LI STE ZNALI KAKO SE KORISTI MICELARNA VODA? Ovo saznanje će vas šokirati, ceo život je pogrešno upotrebljavamo! (VIDEO)

Micelarna voda je sastavni deo ženske rutine i nege i uprkos tome što je koristi skro svaka žena, mali procenat nas zna kako se ona zapravo upotrebljava u nezi lica.

06.11.2022 20:00

DA LI STE ZNALI KAKO SE KORISTI MICELARNA VODA? Ovo saznanje će vas šokirati, ceo život je pogrešno upotrebljavamo! (VIDEO)
pexels.com

Šminka koja tokom dana odstoji dobar deo vremena na našem licu, zahteva dubinsko skidanje. Eksperti savetuju da je obavezno uklonimo pred odlazak na spavanje. Iako pojedine dame preskaču ovaj korak ili to urade " s nogu" uz pomoć vlažnih maramica, dermatolozi stalno apeluju i ističu važnost dubinskog uklanjanja šminke koja tokom spavanja zatvara naše pore i ne daje koži da diše.

shutterstock.com

Nepravilno skidanje šminke može izazvati buduljice na licu

 

 Koža pod teretom šminke brže stari, te gubi svoj sjaj i mladolikost, neretko više izlaze akne na licu ukoliko je svakodnevno nanosimo, a ne uklanjamo na ispravan način. Zato su mnoge kozmetičke kuće plasirale pregršt proizvoda za čišćenje lica, poput gelova, mleka i micelarnih voda i one su se pokazale kao efikasne i bolje rešenje od korišćenja sapuna koji može da isuši kožu.

shutterstock.com

Nega kože izuzetno je važna, a osnovni korak je njeno čišćenje

 

Ipak, svaka devojka ili žena zna da razlikuje micelarnu vodu po brendovima ili eteričnim uljima koja u sebi sadrži, rasponu cena po kojoj je može naći, međutim, pravilno korišćenje ovog sredstva retko koja zna. Tiktokom kruži snimak koji prikazuje kako se zapravo koristi ovaj preparat za negu lica. Mnoge je šokiralo saznanje, naročito nakon godina i godina korišćenja da smo zapravo sve bile u zabludi.

Naime, žene su do sada smatrale da se micelarna voda poput drugih gelova i tonika za čišćenje koristi natapanjem tufera i klasičnim utrljavanjem na lice, te brisanjem šminke sa očiju i ostalih delova lica. Međutim, snimci koji kruže društvenim mrežama razbijaju taj mit i žensku rutinu na koju su sve dame navikle, te nudi novu opciju. Micelarna voda se koristi pravilno tako što se nanese na tufuer za čišćenje lica, zatim se on primakne usnama i produva se na tom delu, naduvavanjem vazduha, gde se automatski stvara penušasta smesa, koja se nanosi na lice i pravilno čisti kožu. 

Iako klasična metoda na koju su žene navikle, nije loša, čini se da je ova daleko delotvornija. Isprobajte već danas ovaj novitet.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)